SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

GMC Hummer EV je povučen zbog nepropisno zatvorene baterijePreko 700 jedinica GMC-a Hummer EV proizveden tokom modelskih godina 2022. i 2023. će biti opozvana zbog nepropisno zapečaćenog baterija pakovanje koje propušta vodu. Firma je izdala nalog za zaustavljanje isporuke istovremeno sa opozivom i još nije pronašla kako da reši problem.

Dodijelio je broj za opoziv 22V-771 od strane Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na autoputu (NHTSA), kampanja uključuje 735 primjeraka Hummer EV i 89 jedinica kombi BrightDrop Zevo 600. Ova dva vozila su vezana na suprotnim krajevima automobilskog spektra, ali na njih utiče isti problem: „kućište visokonaponskih baterija u nekim od ovih vozila možda nije bilo dobro zapečaćeno“, GMC napominje, dodajući da „prirubnice na kućištu baterijskog paketa možda nisu bile pravilno premazane ili premazane elektromazom.“

Voda može izazvati pustoš u visokonaponskom baterijskom paketu. GMC je rekao za NHTSA da je pronašao tri EV sa ovim problemom: interno testno vozilo koje je izgubilo snagu tokom vožnje i dva vozila u vlasništvu kupaca koja se ne bi pokrenula. U trenutku pisanja, firma nije upoznata ni sa kakvim nesrećama, povredama ili požarima u vezi sa ovim problemom, a GMC procjenjuje da je samo oko 1% opozvanih električnih vozila pogođeno.

GMC je počeo obavještavati dileri opoziva u oktobru 2022., a planira da počne kontaktirati vlasnike 28. novembra 2022. Međutim, rješenje još nije pronađeno. U međuvremenu, kompanija je izdala nalog za zaustavljanje isporuke i zamolila dilere da ne pokušavaju sami popravke.

Ovo nije prvi susret Hummer EV sa problemima vezanim za vodu. U avgustu 2022. General Motors dobrovoljno povučeno 424 jedinice Hummer EV i kombi Zevo 600 zbog visokonaponskog konektora koji može prerano korodirati. Problem je također doveo do curenja vode u bateriju, iako zvuči kao da je popravljanje bilo prilično jednostavno i uključivalo je nanošenje zaptivača na konektor.

Povezani video:Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA