SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Gledajte kako Charlie Sheen krade Porscheove hlađene zrakom u LA-u iz 80-ih

Kada je riječ o automobilskoj kulturi i automobilskoj akciji koji je primarni fokus filmovičini se da postoje dvije osnovne kategorije u koje se uklapaju: motosporti i kriminal. Pod prvim, filmovi poput Grand Prix, Pobjeda, Le Mans, Rushi Ford protiv Ferrarija prvo mi padne na pamet. Uklapanje ispod ovog drugog, ima Gone In Sixty Seconds (original i remake), Ronin, Brzi i žestoki franšiza, i Kralj planine. Ali postoji još jedan film za koji se čini da je većim dijelom zaboravljen, ali ga svakako vrijedi pogledati, pogotovo ako volite akciono-krimi trilere, sličnosti sa Brzo franšiza, sir iz 80-ih i Porsche: 1987 Ničija zemlja.

Postoji više od nekoliko razloga da ga ili kopate, nasmijete mu se ili me proklinjete što sugerišem da ga vrijedi kupiti u DVD obliku, iako ga možete pogledati na Roku kanal—barem za sada. Ali evo zašto biste mogli razmisliti da otpuhnete prašinu sa tog starog disk plejera, uključite njegove RCA kablove i uživate u ovom kinematografskom remek-djelu koje ima rezultat od 50 posto. Rotten Tomatoes.

Da razjasnim, ne želim da uplašim ljude citirajući njegovu partituru Rotten Tomatoes, ili govoreći da je pun sira iz 80-ih – to su simpatične karakteristike. Videćete.

Ničija zemlja Brzi detalji

 • Cijena DVD-a: 6,60 dolara
 • Originalni datum izlaska: 23. oktobra 1987
 • Direktor: Peter Werner
 • pisac: Dick Wolf
 • U glavnim ulogama: Charlie Sheen, DB Sweeny, Randy Quaid, Bill Duke, Lara Harris
 • Produkcijska kuća: Orion Pictures/Metro Goldwyn Mayer
 • vrijeme izvođenja: 106 minuta
 • Budžet: 8 miliona dolara
 • blagajna: 2,9 miliona dolara
 • Trenutne streaming platforme: Roku kanal
 • Brzo uzmi: Zabavni kriminalistički triler iz 80-ih sa zanimljivim glumcima i spektakularnim automobilima.

Dobra priča

Iako je film izašao prije 35 godina, možete preskočiti cijeli ovaj dio ako ste osjetljivi na spojlere.

Orion Pictures/Metro Goldwyn Mayer

Za početak, sama priča je odlična. Napisao Dick Wolf, govori o Vincentu Braceyju (Randy Quaid), tvrdoglavom poručniku policije Los Angelesa, koji dolazi u San Diego da angažuje Benjyja Taylora (DB Sweeney) da mu pomogne u borbi protiv ozloglašenog lopova Porschea (tako je, samo Porsche) i mogući ubica policajaca po imenu Ted Varrick (Charlie Sheen). Varrickova prednja strana posjeduje evropsku radionicu za popravke automobila u Los Angelesu i vodi je menadžer Malcolm (Bill Duke). Taylor je mlad, malo mokar iza ušiju, idealista i poznaje Porschee—on je samo čovjek za taj posao. U stvari, za one koji vole uočavanje automobila, jedna od prvih nagovještaja da postoji neki rad hardver upakovan u kolutove ovog filma je snimak njegovog rada na 356 B.

Taylor odlazi u LA pod imenom Billy Ayles, dobiva kratak intervju s Malcolmom i odmah počinje raditi. Nakon što je poslan da dijagnosticira i otkloni problem s Varrickovim nasukanim, ličnim 911 Cabrio-om na kultnom Mulholland Driveu u Los Angelesu, on to brzo i uspješno čini. Njih dvoje postaju brzi prijatelji, a on dobro štiti svoju zaštitu pokazujući pristojne sposobnosti vožnje na vjetrovitom dijelu planinskog puta.

Taylorina naslovnica nastavlja da se razvija, što se brzo pretvara u previše dubok scenario, uključujući uključivanje s Varrickovom sestrom, Ann (Lara Harris). U jednom trenutku tokom sastanka, Bracey pita Taylora da li on postaje domaći—redak koji je prilično poznat svakome ko je prvi pogledao brzi i zestoki snimati više puta.

Pogledaj Sheena! Orion Pictures/Metro Goldwyn Mayer

U stvari, ima više sličnosti sa F&F nego što sam prvobitno očekivao. Pored te slične linije dijaloga i ljubavnog interesovanja, Taylor iscijedi Varrickov 911 Cabrio na Mulhollandu mogao bi se uporediti s prvom scenom drag trka u F&F— oba oblika ilegalne aktivnosti vozila koja pomažu da se izgradi i legitimizuje maska ​​protagonista. Ne kažem F&F pocjepan Ničija zemljaali zabavno je upoređivati ​​i upoređivati ​​to dvoje.

Kako priča brzo napreduje, tako se razvija i Tejlorino prijateljstvo sa Varrickom. Njegovo znanje sa alarmima uključuje ga u pojačavanje automobila, a kako saznaje, glumačka ekipa u LA-evoj lošoj podlozi velikih krađa automobila sastoji se od više od Varricka. Tu je ubistvo, odličan sintitički zvučni zapis, lagano okretanje scenarija, i što je najvažnije, više sjajne akcije u vozilu. Pogotovo kada Varrick i Taylor pokušavaju pojačati crveni Porsche Cabrio na inače skromnom parkingu u tržnom centru, ali su prisiljeni pobjeći pod paljbom u 930 911 Turbo— vjerovatno najzgodnije vozilo za bijeg 1980-ih. Čak i ako loši momci Lincoln Continental Mark V i Gen 3 Chevy Camaro imaju malo previše vremena da drže korak s njima.

Na kraju, Taylor upucava Varricka, a film se približava njegovom veoma soundtrack iz 80-ih. Znam da zaplet zvuči vrlo jednostavno, ali postaje iznenađujuće duboko u vezi s Taylorovim unutrašnjim sukobom između izgradnje prijateljstva s Varrickom i daljeg zadržavanja svoje pozicije kao pripadnika policije. Pogotovo imajući u vidu da malo nedostaje u drugim oblastima, poput ukupnog tempa. Film se kreće prilično brzo u prvih 30 minuta.

Zašto je zabavno svima koji bi mogli uživati ​​u tome

Ako priča nije dovoljno primamljiva, glumci i okruženje definitivno jesu.

Orion Pictures/Metro Goldwyn Mayer

Prije svega, ovo bi mogla biti najiskrenija uloga Charlieja Sheena ikad. Svi smo dobro upoznati sa njegovim burnim životom van ekrana, tako da je igranje egomanijačnog bogatog plejboja koji krade Poršee radi uzbuđenja gotovo istovetno.

Zatim, tu je Randy Quaid. Užasno je teško povjerovati u njegovu ulogu tvrdog poručnika—posebno imajući u vidu njegovu kultnu ulogu rođaka Edija u National Lampoon filmovi—ali je fascinantno vidjeti kako ga on ipak nosi. Iznenađujuće, on to uspijeva.

Treba istaći i neke druge sjajne glumce. Uvijek je lijepo vidjeti Billa Dukea na ekranu – njegovu prekratku ulogu Commando je odličan, i ko može da porekne njegov nastup u Predator? Bred Pit takođe pravi veoma kratko pojavljivanje na ekranudivlje, a ako ste obožavatelj panka iz 80-ih, novog talasa, ska ili svega navedenog, losanđeleski The Untouchables sviraju u pozadini njegove scene.

Primećen: veoma mladi Bred Pit. Orion Pictures/Metro Goldwyn Mayer

Da zadubimo malo dublje u filmske štreberice, lokacije i snimci Los Angelesa 80-ih – kao što su dijelovi Sunset Boulevarda i Mulholland Drivea, kao i Beverly Hills i centar Los Angelesa – također su prilično dobri. Oni čine da se film osjeća više kao autentični LA film.

A tu je i ona iz 1980-ih. Ako bi se okupilo pet različitih krimi trilera iz 80-ih iz Los Angelesa, ili pet filmova o Los Angelesu iz 80-ih općenito, ovaj bi se film sasvim mogao uklopiti u obje kategorije. Klupska scena u kojoj se Bred Pit nakratko pojavljuje, baš ona odeća iz 80-ih koju nose svi ostali u ovoj sceni, činjenica da je sluga parkiranja u velikoj meri deo svakodnevnog života, pa čak i Sheen u suštini igra samog sebe – sve je tako ere, gotovo do stepena satire, a da to ne znam. Steve Martin mogao samo sanjati da slučajno producira takav film.

I to prije nego što stignemo do auta.

Sve uočavanje automobila

Orion Pictures/Metro Goldwyn Mayer

Formula za dobro uočavanje automobila balansira Ničija zemlja, kao što možete reći da su svi koji su učestvovali u njegovoj proizvodnji cijenili cool hardver. Budući da je radnja smještena u 1980-e iu južnu Kaliforniju – vrijeme i lokaciju koji oboje predstavljaju meku za svaki oblik automobilske kulture koji se može zamisliti – neke sjajne stvari se vrte ekranom.

Naravno, postoje Porsche nastupi obilje i svih nivoa cene ili retkosti, uključujući kratku sliku osnovnog 924, kao i veoma retke 924 Carrera GTS. Automobili takođe dobro odgovaraju svakom liku. Varrick bi u potpunosti vozio 911 Cabrio, a San Diegoan Taylor bi apsolutno preokrenuo projekt 356 B, u vrijeme kada su oni vjerovatno bili daleko jeftiniji za preuzimanje nego danas. Mislim, čak državni službenici mogao svakodnevno pokretati netaknute primjere ’80-ih.

Moje lično omiljeno pojavljivanje P automobila daleko je 930 kojega juri Lincoln Continental Mark V—postoji nešto u tome da vidite kako stari Porsche Turbo polaže gumu svuda po parking garaži.

Orion Pictures/Metro Goldwyn Mayer

Zatim, tu i tamo se nađe neki uglađeni Mercedes, dobar komad Toyote Celicas i MR2, nešto solidnih VW-ova iz 80-ih, mnogo prosječnih Chevy-ja, Fordova i Dodge-a koje je jednostavno cool za vidjeti općenito, i nekih zgodnih Audija koje su skoro nestali sa puteva naše zemlje, kao 5000 C2 i Coupe GT. Za svakoga ko ima radwoodsko poštovanje za automobile iz prošlosti, ovaj film vrijedi pogledati samo zbog ovog aspekta.

Akcija je također osvježavajuće stvarna kada su u pitanju akcione sekvence usmjerene na automobil. Na ovo sam ukazao Kralj planine—Uvijek cijenim kameru koja prikazuje kaskadere kako pjevaju za večeru, kao i realističan zvuk izduvnih gasova. Porschei zvuče kao Porsche, što biste pomislili da bi bilo zdravorazumski, ali je neverovatno koliko je loše praćenje izduvnih gasova u nekim filmovima. volim F&Fali ne mogu podnijeti činjenicu da Domov FD RX-7 zvuči kao da ima a 2JZ-GTE ispod haube.

Samo naprijed, kliknite Kupi na svom omiljenom online prodavcu

Preuzeo sam veliki rizik ulažući 6,60 dolara sopstvenih sredstava za kupovinu i gledanje Ničija zemlja, ali sa sigurnošću mogu potvrditi da vrijedi barem ovoliku količinu ogrebotine ako imate slabu tačku na filmove koji su odvratno iz 80-ih, bezobrazni i puni Porschea. To je zgodan prikaz kriminalističkog trilera koji se vrti oko krađe automobila i tajnog policijskog rada, akcija je dobra i zabavno je upoređivati ​​i suprotstavljati se drugim kriminalističkim filmovima o automobilima snimljenim u posljednjih 45 godina. Dovraga, čak i samo uviđajući njegove sličnosti F&F vrijedi najmanje polovinu te kupovne cijene. Ili, znate, možete ga jednostavno strimovati.

Orion Pictures/Metro Goldwyn Mayer

Ako ga na kraju pogledate, a niste obožavatelj — i predlažete da budem otpušten jer sam ga preporučio — uzmite u obzir njegovu moć kao poklon bijelom slonu u vrijeme Božića ili promišljenu donaciju vašem omiljenom filmu štrebera kulture iz 80-ih i 90-ih zbirka. Možda ne znaju da je početna scenaristička karijera Dicka Wolfa uključivala Charlie Sheena koji je igrao ono što je možda bio njegov najvjerniji ulog do sada, Brada Pitta kao bljesak u pozadini, i zauvek napolju na ručak Randy Quaid izvodi vrlo ozbiljnu ulogu.

Imaš napojnicu? Pošaljite e-poštu tips@thedrive.com

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA