SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Frankie Muniz se ove godine utrkuje sa Ford Mustangom u NASCAR Feeder seriji

Bivša zvijezda „Malcolm in the Middle“ i „Agent Cody Banks“ i jednokratna „Fast & Furious“ Jetta-haver Frankie Muniz vozit će puno radno vrijeme u ARCA Menards seriji ove godine, trkaći se sa br. 30 Rette Jones Racing Ford Mustangom, objavio je tim u srijedu. Standardna serija automobila je serija koja se hrani za NASCAR i uključuje 20 trka širom zemlje počevši od 18. februara na Daytona International Speedway.

Munizu nije strano utrke i utrkivao se u Champ Car Atlantic Seriji 2007. nakon nekoliko Nastupi Toyota Pro-Am, nekoliko utrka Formule BMW USA i drugih događaja za automobile. Muniz vodi svoj istoimeni trkački tim osim što vozi za Rete Jones i rekao je da mu je konačni cilj trka u jednoj od NASCAR serija.

“Još od djetinjstva, bio mi je san da se bavim utrkama u NASCAR-u, i bilo mi je važno da budem partner s timom koji je u skladu s mojim dugoročnim ciljevima i vizijom, istovremeno pružajući svaku zamislivu priliku da mentalno i fizički rastem kao pun -vozač trkaćih automobila na vrijeme”, rekao je Muniz u izjavi. „Radujem se ne samo što ću pokazati svoju sposobnost na stazi i koliko ozbiljno napredujem u svojoj trkačkoj karijeri, već i pokazati svom sinu i porodici šta znači juriti svoje snove i ponovo se osmisliti.”

Munizov najbolji rezultat u bilo kojoj seriji bio je 2009. godine kada je završio na 9. mjestuth u poretku bodova za Team Stargate Worlds u 2009 Champ Car Atlantic Series zajedno sa timskom kolegicom Simonom de Silvestro. Ford je predstavio svoj automobil nove generacije NASCAR kupa prošle godine i rekao da bi pozdravio Muniza kao vozača.

“Ford je sa zadovoljstvom poželio dobrodošlicu Frankieju Munizu u našu porodicu performansa. Frankie nije samo uspješan glumac, već i vješt i entuzijastičan trkač”, rekao je u izjavi Mark Rushbrook, globalni direktor Ford Performance Motorsports. “On je posvećen nastavku rasta kao profesionalni trkač automobila, i vjerujemo da će dati vrijedan doprinos ARCA programu na Rette Jones Racingu.”

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA