SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Video snimci sudara: Tesla naglo koči u načinu ‘samostalne vožnje’, uzrokujući nagomilavanje na Bay Bridgeu

Uključeni su video snimci sa kamera za nadzor saobraćaja na mostu San Francisco Bay Dan zahvalnosti jutarnja emisija bela Tesla navodno u načinu „potpuna samovožnja“ prelazak na brzu traku i naglo kočenje što rezultira skup od osam automobila.

Video zapisi su dobijeni putem zahtjeva Kalifornijskog zakona o javnim evidencijama od strane presretanje, web stranicu istraživačkih vijesti i bili objavljeno na svojoj stranici.

Sudar je za posljedicu imalo lakše povrede osam odraslih i nekoliko djece i zaustavio saobraćaj više od sat vremena. Istraga o nesreći je u toku Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na autoputu nakon vozača Tesla Model S tstare vlasti da je vozilo radilo koristeći sistem automatizovane vožnje, koji se naziva FSD, za „potpunu samostalnu vožnju“, koji vlasnici Tesle beta testiraju na javnim putevima. Agencija je rekla CNN da će ispitati da li je neka od Teslinih poluautonomnih karakteristika možda pokvarena.

Nesreća se dogodila istog dana Elon Musk najavio je da će beta testiranje FSD-a biti prošireno sa ograničenog broja Teslinih vlasnika na „svakoga u Sjevernoj Americi ko to zatraži“.

Policija je saopštila da video dokazi ne pokazuju da li je vozilom upravljao ljudski operater ili FSD. Do kraja prošle godine, Tesla je rekao da bi više od 285.000 vlasnika u Sjevernoj Americi moglo koristiti ovu funkciju.

The NHTSA je rekao da planira da ispita udes Ohajo takođe uključuje Teslu koja je možda koristila sistem automatizovane vožnje. Agencija je istražila ukupno 35 nesreća koje su potencijalno uključivale Teslin sistem za vožnju autoputem Autopilot. U nesrećama je poginulo ukupno 19 osoba.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA