SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

F1 As Carlos Sainz postigao je novi Ferrari 812 Competizione za Božić

Ferrari Vozač Formule 1 Carlos Sainz dobio najbolji božićni poklon svih ove godine: potpuno novi Ferrari 812 Competizione.

Sainz je već neko vrijeme strpljivo čekao svoj novi automobil. Posjetio je Ferrarijev Tailor Made servis krajem prošle godine kako bi odredio svoj idealan automobil. U objavljenom videu na YouTube, Sainz je podijelio pogled iznutra na objekat dok je prilagođavao finije detalje svog budućeg automobila. Zatim je svoj dan u Maranellu zaokružio živahnom vožnjom u Ferrari Dinu koji je pripremio odjel Classiche kompanije.

Nakon godinu dana čekanja, Sains je konačno dobio svoj novi automobil baš na vrijeme za Božić. Njegovo 812 Competizione stigao je u mat crnoj boji uparen sa crnim točkovima. Superautomobil sa prednjim srednjim motorom ima atmosferski 6,5-litarski V12, dobar za 819 KS pri visokih 9.500 o/min. U poređenju sa 812 Superfast, Competizione se može pohvaliti većom snagom, aeronadogradnjom i upravljanjem na sva četiri točka. Biće proizvedeno samo 999 primeraka, a Ferrari će prvenstveno prodavati model ekskluzivnoj listi ručno biranih kupaca.

Uz isporuku u fabrici Maranello, Sainz je bio spreman da prigrli praznični duh, obučen u svečani šešir Djeda Mraza i topli crveni džemper. Kolega vozač Ferrarija Charles Leclerc, s druge strane, prikazan je kako izgleda potpuno dosadno, ili možda nije impresioniran novom kupovinom svog saigrača. Iskreno rečeno, vozač Ferrarija može jednostavno imati umor od superautomobila. Njegova vlastita kolekcija sadrži nekoliko proizvoda od konja koji skače, uključujući 488 Pista i 812 Superfast njegov vlastiti.

Tokom procesa dizajna, Sainz je spekulisao o tome da li bi trebalo da ide na trkački orijentisan stil ili više na „glatki operater“. Čini se da je izabrao drugi izbor, s obzirom na scenario koji je odštampao na automobilu.

Prije toga, Sainz je još uvijek vozio njegov Volkswagen Golf koje su mu roditelji kupili u dobi od 18 godina. Međutim, tokom godina, ponekad je viđen sa „službenim automobilima“ koje su mu obezbjeđivali njegovi poslodavci, kao npr. McLaren 720S tokom svog vremena sa F1 timom iz Wokinga. Vozač Formule 1 je ranije rekao da, s obzirom na to da vozi neke od najbržih trkačkih automobila na svijetu tokom vikenda, nema mnogo želje ili potrebe za brzim automobilom.

Uobičajeno je da Ferrarijevi F1 vozači na kraju poseduju neke od brendova najbolja vozila. U stvari, ako želite da se nađete na listi prioriteta za najtoplija specijalna izdanja kompanije, postati vozač Ferrarija je možda najjednostavniji način da to učinite. Ili to, ili biste mogli pronaći način da postanete monarh male i bogate nacije.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA