SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Elite Finish San Diego Detailing Review – Nick’s Car Blog

Kao što čitaoci ovog bloga verovatno već znaju – VOLIM da detaljno opisujem svoje automobile.

Obično jedna od prvih stvari koje uradim kada kupim automobil je da provedem cijeli vikend radeći korekciju farbe, dubinsko čišćenje unutrašnjosti i DIY keramički premazi zato što volim proces i zato što je zabavno isprobati nove proizvode i blogovati o njima ovdje.

Ali kada sam dobio svoj R8 i saznao da je to 1 od 1 naručeno farbanje u Night Blue Pearl Effectu – što je najtamnije plavo koje sam ikada vidio – odlučio sam potražiti stručnu pomoć i pozvati stručnjake iz Elite Finish Detailing u San Diegu.

Svi znaju da je tamne boje vrlo teško postići savršene… a automobil ove veličine zaslužuje što je moguće bliže savršenstvu.

Osim toga, bilo je nekih područja kojima je bila potrebna dodatna pažnja, kao što su bočne oštrice od karbonskih vlakana nakon prodaje koje su bile izgrebane i koje je trebalo mokro brusiti, kao i DIY nijansiranje na bočnim oznakama koje je u najmanju ruku bilo izuzetno aljkavo.

Elite Finish Detailing je poznat kao najbolji u San Dijegu, a vjerovatno i u cijeloj Kaliforniji, a ja sam srećan što sam se sprijateljio sa Kevinom, njihovim menadžerom trgovine nakon što sam ga stalno viđao u Cars & Coffee-u. Uvek je sjajno raditi sa prodavnicama koje su isto tako strastvene za automobile kao i ja, a Elite Finish (i Kevin posebno) zaista znaju svoje stvari.

Doveo sam svoj R8 na početnu konsultaciju gdje ga je Elite Finish tim prelio i dao mi detaljnu procjenu kako ga planiraju napasti…od rješavanja nekih problema, do proizvoda koje će koristiti, pa čak i neke opcije koje se uklapaju u različite budžete. Dao sam timu otvoren budžet da automobil dobije što je moguće bliže savršenstvu, i vrijedilo je svakog penija.

Pre svega, bočni markeri su vraćeni na zalihe, a velike količine raspršivanja boje su uklonjene sa blatobrana. Samo ovo je učinilo da automobil izgleda 100% bolje.

Prije i poslije bočnih oznaka – i primijetite razliku u refleksiji boje!

Zatim su se pozabavili bočnim noževima, koji su, iskreno govoreći, nepopravljivi tako da nisam očekivao mnogo. U stvari, bili su toliko daleko da sam kupio novog OEM-a na eBay-u pod pretpostavkom da je ovo izgubljen slučaj, ali sam mislio da ću vidjeti šta Elite Finish tim može učiniti dok je tamo. Počeli su mokrim brušenjem svih dubokih ogrebotina, a zatim poliranjem do sjaja…to je učinilo da izgleda mnogo bolje, ali i dalje ima vidljivih nedostataka. Odatle su nanijeli zatamnjeni film za zaštitu boje (PPF) koji ne samo da je sakrio preostale ogrebotine, već mu je dao dublji sjaj i bolje pomiješao karbonska vlakna s tamnoplavom bojom – čineći da ponovo izgledaju kao novi i daju auto prilagođen, ali opet OEM izgled, kao i zaštita od budućih oštećenja. Mind blown!

Ono što je bilo super je to što su me zvali tokom cijelog procesa i slali mi slike napretka kako bih mogao biti uključen u smjeru – uključujući i pokazivanje primjera kako je to izgledalo s prozirnim i toniranim PPF-om, kako se očistilo nakon mokrog brušenja ali bez PPF-a, tako da sam mogao donijeti konačnu odluku o tome koliko vremena i novca želimo potrošiti tražeći savršenstvo.

Zatim su prešli na unutrašnjost i izvršili dubinsko čišćenje. Tokom godina se nakupilo toliko prljavštine da je cijela unutrašnjost praktički promijenila boju, povećavajući kontrast dvobojnog interijera Audi Exclusive i čineći da sve ponovo izgleda svježe.

Zatim su skinuli točkove, duboko ih očistili, a zatim keramičkim premazom i točkove i čeljusti – još jedan menjač igre u koji ja veoma verujem.

Konačno, farbanjem su ispravili ceo auto…i uklonili tone oštećenja i kvarova koji se dešavaju godinama (auto je ipak iz 2008). Nakon što je boja bila u vrhunskom obliku, nanijeli su tri različita sloja keramičkog premaza – njihovu specijalnu mješavinu tri različita proizvoda kako bi postigli veću izdržljivost i sjaj – i zaboga, sramoti je DIY keramičke poslove.

Svi zasjali!

Posebno mogu uočiti razliku u njihovom nanošenju keramičkih premaza u odnosu na moju nakon što sam auto vratio skoro dva mjeseca – nisam ni jednom oprao auto sa svojim topom za pjenu, a morao sam da uradim samo jednu Wash Mist (pranje bez vode ) aplikacija…auto se više ne prlja, lud je.

Ako mislite da je DIY keramički premaz fantastičan (kao i ja), onda sačekajte da ga uradi Elite Finish – razlika je noć i dan.

Kada je moj auto bio gotov, toliko su se ponosili autom da mi nisu dali da ga vidim dok ga nisu premjestili u radnju tamo gdje je bilo najbolje osvjetljenje kako bih zaista mogao cijeniti sve detalje. Za Kevina i ekipu Elite Finisha, “veliko otkrivanje” automobila je poput Božića i možete reći da im je zaista stalo do rezultata i sreće svojih kupaca.

Iako još uvijek volim raditi svoje detalje, ako ili nemate vremena za to, ili imate automobil za koji smatrate da je vrijedan ulaganja u profesionalno iskustvo, ne mogu preporučiti Elite Finish dovoljno…iako nije Nije jeftino, rezultat je vrijedan svakog penija.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA