SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

5 najboljih Audi automobila 1990-ih

Top 5 Audi automobila iz 1990-ih pomoglo je Audiju da se oporavi i napreduje u konkurenciji sa novim i starim rivalima na tržištu luksuznih automobila.

Audi je u devedesete ušao na konopcu. Kompanija je oslobođena odgovornosti skandal iznenadnog ubrzanja ali je ostala sa zastarjelom linijom proizvoda i smanjenom prodajom. Do 1994. prodaja je pala na 36.000 jedinica sa visokih 74.000 u 1985. Infiniti i Lexus su se pojavili kao novi izazivači na tržištu premium automobila. Audijev opstanak zavisio je od preispitivanja svoje linije proizvoda i reputacije.

Ali ponekad velika kriza dovede do revitalizacije. U Audijevom slučaju, to je značilo ponovno fokusiranje svog brenda i prelazak na viši nivo kako bi se direktno nadmetao sa BMW-om i Mercedes-Benzom. Činilo se kao nemoguć cilj. Oldsmobile je to pokušao otprilike u isto vrijeme, da bi prošao dalje 2004. Ali Audi je prionuo na posao, koristeći svoj dizajnerski studio za razvoj nekih zaista nezaboravnih automobila. Do kraja decenije, kompanija se popravila sa obnovljenom linijom proizvoda i povratila svoju prodaju.

5. Audi 100 C4

Audi 100 C4

Audi je uvelike obnovio Audi 5000, vraćajući se na oznaku modela 100 u SAD-u. To je ujedno bio i prvi Audijev pokušaj da se plasira na viši nivo. Stajling je postao formalniji. Novi V6 i V8 motori pružio više snage. A topliji, luksuzniji enterijer nadmašio je BMW serije 5 i Mercedes-Benz 300. Sam po sebi, ne postoji ništa što čini Audi od 1991. do 1994. godine vrijednim pažnje. Ali morao je učiniti dvije stvari: prvo, morao je izgledati drugačije od Audija 5000 i dati utisak da je to novi, luksuzniji automobil. Drugo, trebalo je kupiti vrijeme dok Audi ne pripremi više modela. Audi 100 je uspio u oba slučaja, zbog čega je i na ovoj listi.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA