SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Cijene, specifikacije motora, sigurnosne karakteristike i tehnika unutrašnjosti

Acura RDX iz 2023. je relativno nepromijenjena u odnosu na model godine 2022. Dok se stilski znakovi i specifikacije motora prenose iz 2022. godine, postoji niz novih povezanih usluga preko AcuraLink za 2023. Acura ponovo nudi sportsku oznaku A-Spec 2023. za RDX. A-Spec nivo opreme je popularan među kupcima u ranim 40-im godinama, dajući RDX-u određenu „prefinjenu, ali mladalačku“ privlačnost.

Pogonski agregat i ušteda goriva

Ispod haube se nalazi 2,0-litarski turbo četvorocilindrični motor sa 272 konjske snage (6.500 o/min) i 280 lb-ft. obrtnog momenta (1.600 do 4.500 o/min). Motor je povezan sa 10-brzinskim automatikom. Pogon na prednje točkove je standardni, dok je Acura SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) sa vektorisanjem obrtnog momenta opciona. Načini vožnje uključuju Normal, Comfort, Sport i Snow.

EPA procjenjuje ekonomičnost goriva neznatno varira u zavisnosti od nivoa opreme i pogon, ali gradski mpg će plutati oko 21 i 22 mpg, dok će se brojevi na autoputu kretati između 26 i 28 mpg. Kombinovani brojevi će u prosjeku pasti između 23 i 24 mpg.

2023 RDX je standard sa sportski podešenim ogibljenjem i 19-inčnim točkovima, iako je dostupan prilagodljivi sistem amortizera sa tri različita profila i 20-inčnim točkovima.

2023 Acura RDX
2023 Acura RDX. Fotografija: Acura.

Interior Treatments

Unutra, RDX dolazi sa 10,2-inčnim HD centralnim ekranom na dodir i bežičnim Apple CarPlay i Android Auto. Opcione karakteristike su mnoge i uključuju stvari kao što su drvo sa otvorenim porama, Milano koža, bežično punjenje telefona i 16 zvučnika, 710 W ELS STUDIO 3D audio sistem za sve vaše omiljene pesme Toma Pettyja.

2023 Acura RDX Sigurnosne karakteristike

RDX je standardan sa informacijama o mrtvom kutu, pomoći pri održavanju trake, prilagodljivim tempomatom sa praćenjem pri maloj brzini, kočenjem za ublažavanje sudara, ublažavanjem napuštanja ceste, upozorenjem na sudar naprijed, upozorenjem na napuštanje trake, prepoznavanjem saobraćajnih znakova i nadzorom saobraćaja pozadi.

Ova lista aktivnih sigurnosnih funkcija za pranje rublja će biti navedena pod “AcuraWatch” na naljepnici prozora.

Acura fabrička garancija

Acura RDX 2023 ima garanciju od četiri godine/50,000 milja i šest godina/70,000 milja garancije za pogon. Acura vozila su općenito pouzdana kao i Honda, ali ako razmišljate o produženoj garanciji, pogledajte prvo ovaj korisni vodič.

Izgled unutrašnjosti Acura RDX 2023.
Izgled unutrašnjosti Acura RDX 2023. Fotografija: Acura.

Acura RDX 2023: Paketi i cijene

RDX se nudi kao jedan osnovni model sa različitim paketima. Na primjer, Tehnološki paket dodaje bežično punjenje pametnog telefona, LED ambijentalno osvjetljenje, perač stražnje kamere i 19-inčne kotače s akcentima u sivoj boji. U međuvremenu, Advance paket uključuje električno sklopive bočne retrovizore, prilagodljivo ogibljenje, drvene obloge s otvorenim porama, ventilirana prednja sjedišta i grijana zadnja sedišta.

Početni MSRP za početni nivo RDX sa pogonom na prednje točkove je 42,545 dolara. Dodavanje tehnološkog paketa povećava MSRP na 45.195 dolara. Sportska A-Spec oznaka počinje od 48.195 dolara.

Početni RDX sa pogonom na sve točkove počinje od 44.745 dolara. Tehnološki paket to povećava na 47.395 dolara, dok oznaka A-Spec gura RDX sa pogonom na sve točkove na nešto iznad 50.000 dolara. Na vrhu brda je RDX A-Spec sa Advance paketom sa početnom MSRP od 54,545 dolara.

Ove MSRP brojke odražavaju odredišnu naknadu od 1.195 USD.

Ako ste na tržištu za novi RDX, bez obzira na konfiguraciju, naš besplatni i jednostavni alati za pretraživanje* će vam pomoći da započnete. Pomoću tog alata možete vidjeti inventar dilera u vašem području i koji dileri nude najbolju cijenu.

Fotografije & Izvor: Acura.

*Iako za vas uvijek besplatan, Automoblog i njegovi partneri mogu dobiti proviziju kada koristite usluge koje se pružaju putem te veze. MSRP brojke su podložne promjenama.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA