SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Chastain neće ponovo proći NASCAR Wall Ride Pass, kaže da se osjećao kao „najduža olupina“

Vožnja najdužom mogućom rutom oko kratkog ovalnog skretanja nije baš radosna vožnjakao što je Chastain rekao za Foxovu emisiju RaceHub prije nedjeljnog finala sezone u Phoenixu.

“Mnogi su me pitali da li bih to ponovio ili gledam druge pjesme [to do it], a bio sam u autu, ne želim da to ikada više uradim,” objasnio je Chastain. “Nije bilo kao da sam imao jedan veliki pogodak, ali sam imao najdužu olupinu koju sam ikada osjetio jer se samo održala iza ugla s g-opterećenjima.”

Kao što pokazuje Chastainova telemetrija na brodu, njegov Chevrolet Camaro broj 1 uspostavio je prvi kontakt sa zidom brzinom od 130 milja na sat. Držao je ručicu gasa i trčao u petoj brzini, dok niko drugi nikada nije prošao četvrtu za cijelu trku, prema riječima kolege vozača Trackhouse Racinga Daniel Suarez. Probio se do četvrtog mjesta, što ga je dovelo u poziciju da se bori za titulu u Kup Seriji zajedno sa Joeyjem Loganoom, Christopherom Bellom i Chaseom Elliotom.

Logano pobedio u finalnoj trci i njegov drugi Kup šampionat u Phoenixu, iako je Chastain bio drugoplasirani na tabeli sa P3 za kraj sezone. Ostao je vjeran svojoj riječi i nije pokušao ponovo, iako je rekao da se razgovaralo među timom koji je vodio do 312 milja. Phoenix staza je otprilike dvostruko veća od Martinsvillea kada je u pitanju udaljenost kruga, tako da copy-paste pristup ionako ne bi uspio.

„Pitali su me da li želim, mislim da je Daniel pokušao, nisam imao nameru“, dodao je Chastain. „Imao sam neke druge momke da mi kažu kako će morati da menjaju stepen prenosa i rade različite stvari.

„Kažem ti, možeš to položiti u taj zid koliko god lako želiš. Još uvijek vozite trkaći automobil od 3500 funti u čelični zid velikom brzinom. Nije prijatno i uopšte ne želim da radim.“

Chastain možda više nikada neće pokušati, ali ne bih se iznenadio da vidim da neko drugi uloži posljednji napor u jedan od kratkih ovala sljedeće godine i kasnije. Ako je to razlika između ogromne plate i, pa, suprotno, to samo ima smisla. Možda će tada NASCAR morati da izvrši strogu procjenu.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA