SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

14 brzih savjeta o tome kako zaštititi svoj automobil od grada

Tuča je jedan od najrazornijih elemenata koje majka priroda može baciti na vaše vozilo. Uz neke oluje s gradom koje uzrokuju milijarde dolara štete (da, to su milijarde sa B), možete zamisliti da je to nešto o čemu bismo trebali biti zabrinuti kada je u pitanju zaštita naših vozila. Dakle, šta možemo učiniti da zaštitimo svoja ulaganja i kako zaštititi automobil od tuče?

Smislio sam 14 najjednostavnijih načina na koje možete zaštititi svoj automobil od tuče. Neki od njih su skuplji od drugih, ali postoje i neke DIY opcije.

14 načina kako da zaštitite svoj automobil od grada

Pull Over

Stavljam ovo na vrh liste jer je sigurnost važna u oluji. Tuča ne samo da smanjuje vidljivost i nanosi štetu našim automobilima tokom vožnje. Brzina kojom se vozimo može povećati štetu koju grad nanosi vašem automobilu. Zamislite da udarate softball brzinom od 75 mph u poređenju sa udaranjem iste lopte pri 0mph.

Ipak, zapamtite nekoliko jednostavnih sigurnosnih pravila i što je najvažnije zaustavite se samo kada je to bezbedno. Nemojte se zaustavljati ispod nadvožnjaka ili mosta. Mnogi ljudi pokušavaju to učiniti i postoji samo mala količina prostora. To uzrokuje da se mnogi automobili nakupljaju ispod i povećavaju mogućnost nesreće od strane vozača u prolazu koji ih ne vidi.

Koristite karton

Pokušajte staviti karton preko krova, haube, prtljažnika, pa čak i vrata vozila. Sada znam da to nije lako uraditi. Otvaranjem i stavljanjem kartona ispod haube prije nego što je zatvorite. To će stisnuti karton i spriječiti ga da odleti. Ako je vjetrovito tokom oluje, ova opcija možda neće raditi.

Koristite tepih

Auto prekriven tepisima raznih boja

Baš kao i ćebad za kretanje, tepisi su veliki i teški. Tepih pune veličine može biti teško postaviti na svoje vozilo, razmislite o prostirki za veliku površinu. Opet, ovo se može postaviti preko vozila i smanjit će štetu uzrokovanu tučom.

Presavijte svoja ogledala

Ako je vaše vozilo opremljeno preklopnim retrovizorima, preklopite retrovizore. Ovo smanjuje površinu koju grad može pogoditi i oštetiti staklo ogledala. Možda se ne čini puno, ali ja sam obožavatelj smanjenja šanse da dođe do štete.

Parkirajte u svojoj garaži

Razumijem, nemaju svi garažu. Možda neko od vaših rođaka ima garažu koju ne koristi. Ovo bi bila savršena prilika da iskoristite bilo koju uslugu kako biste svoje vozilo uvukli i izvukli iz vremena. Možda je potrebno da imate bolji odnos sa tazbinom?

Gledajte The Weather

Ako se nalazite u području sklonom oštećenju od tuče, predlažem da ostanete zalijepljeni za TV i vremenski kanal kada se vrijeme pogorša. Jedan od najboljih načina da se spriječi šteta je da se potpuno izbjegne. Ako dolazi oluja, možda možete otići na vikend putovanje. Ili, počnite koristiti te usluge od članova svoje porodice da parkirate u njihovoj garaži.

Park ispod drveta

Parkiranjem ispod drveta možete spriječiti da dio grada ošteti vaše vozilo. Drvo će djelovati kao barijera. Nadamo se da ćete spriječiti ili ograničiti količinu štete od tuče koju vaše vozilo dobiva.

Ovo takođe može biti rizik. Ako je oluja velika i vjetrovita, grane drveća mogu na kraju pasti na vaše vozilo. Izbor je na vama.

Hail Car Covers

Ako je tuča uobičajena u vašem području, možda bi bilo pametno izaći i kupiti pokrivač za auto protiv tuče. Nešto poput Hail Protector bio bi siguran način da spriječite oštećenje vašeg vozila. To je navlaka za automobil koja se naduvava pritiskom na dugme. Naduvani poklopac djeluje kao jastuk koji apsorbira udar grada.

Pronađite zatvoreni parking

Unutrašnji snimak parking garaže, nivo B1

Brzo pogledajte svoju lokaciju da vidite ima li zatvorenih parkirališta u tom području. Možda imate sportske stadione, tržne centre i druga područja koja imaju ove ogromne protivgradne štitnike. Iako može koštati $10-$20 da se parkirate tamo na dan, to je mali trošak za bezbrižnost.

Ne zaboravite da odvedete svoju bitnu drugu u kupovinu za taj dan ako završite u tržnom centru. Odlazak u kupovinu može na kraju koštati više od štete od grada na vašem automobilu.

Car Mats

Ako dolazi oluja, a niste imali vremena da se pripremite, ovo može biti dobar način zaštite vašeg vozila. Postavljanje auto prostirki preko prozora i drugih dijelova vozila može zaštititi površine od oštećenja.

Hail Blankets

Da, dobro ste pročitali. Stavite svoj auto u krevet večeras mirno sa novim ćebetom. Žao nam je, ovo nije ćebe koje vaše dijete vuče da bude s njim svake noći. Pokrivač protiv tuče je posebno dizajnirano ćebe koje se može postaviti preko vašeg vozila kako bi se spriječilo njegovo oštećenje. Pokrivač protiv grada sličan je automobilskom pokrivaču jer pokušava zaštititi vozilo od jakog udara grada.

Omekšivač vode Sol

Vreće sa soli za omekšavanje ili gornjim slojem zemlje mogu biti vrlo dobre u zaštiti vašeg vozila. Ove torbe možete postaviti na krov, haubu, vjetrobran i prtljažnik kako biste spriječili oštećenje. Torbe su teške i manje je vjerovatno da će ih odnijeti na jakom vjetru. To može biti problem s nekim drugim uređajima za zaštitu od tuče.

Moving Blankets

Ako su vam preostala pokretna ćebad, oni mogu vrlo dobro zaštititi vaše vozilo. Neki pokretni pokrivači su vrlo velikih dimenzija, to su oni koje želite. Velika veličina priključka za automobil može pokriti, rezultira velikom količinom vozila. Ove strukture su trajne i teže ih je oduvati vjetrom.

Izgradite nadstrešnicu

Ovo može biti skupa opcija da spriječite oštećenje vaših vozila. Nadstrešnica je, međutim, jedan od najboljih načina da smanjite mogućnost da se vaše vozilo ošteti. Ako imate tvrd krov nad vozilom, tuča će se bezopasno odbiti prije nego što se otopi na tlu pored vašeg automobila. Ovo je dobar osjećaj ako ste ikada prije imali oštećenje vozila zbog tuče.

Nema ništa gore nego imati teško oštećeno vozilo nakon gadne oluje. Nadamo se da će vam ovi brzi savjeti dati bolju ideju o tome šta možete učiniti i kako zaštititi automobil od oluje.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA