SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Audi R8 za 2023. će biti 17. i prošlogodišnji za super kupe

u oktobru, Audi upoznao nas je sa posljednjim specijalnim izdanjem za R8the 2023 Audi R8 V10 GT RWD. Ovo je bio drugi dolazak GT imena u Audijevu liniju, nakon 2012 Audi R8 V10 GT. Audi je ograničio prethodni automobil na 333 kupea i 333 Spydera. Novi GT će dobiti samo 333 kupea, R8 tehnički menadžer Nils Fischer govori CarBuzz nema dovoljno ukupne proizvodnje R8 da se ugura u Spyder. Proizvođač automobila iz Ingolstadta planira da proizvede oko 2.000 R8 za modelsku godinu 2023, a zatim je R8 mrtav nakon dvije generacije i 17 godina na tržištu. Kako sada stoji, nema nasljednika ni blizu spremnog za odlazak. rekao je Fischer Auto i vozač detalji o automobilu sledeće generacije se još uvek rešavaju.

Konsenzus je bio da se nešto električno kreće na prvo mjesto. Audi je proizveo a vrlo kratkog vijeka električni R8 E-Tron sa R8 druge generacije, prodavši samo 100 primjeraka u godinu dana prije nego što se isključi. Kako su električna vozila postala the stvar, glasine drugog električnog R8. Ponekad su se glasine izvlačile iz konceptualnog platna, kao onda kada se Audi pojavio PB18 E-Tron koncept u 2018. Ponekad su ovi napravljeni od neimenovanih insajdera, poput predviđanja za 2019 postojao bi R8 E-Tron GTR na osnovu Porsche Taycan’s platforma. Ponekad su dolazili iz izjava izvršne vlasti, kao kada je to rekao VIP brend Automotive News u 2021 an R8 EV „neće biti samo R8 sa električnim motorom“, pre bi bio „R8, ali drugačiji.“ A ponekad su šaputanja „Audijevih insajdera“ ponovo pokrenula glasine, kao kada Autocar napisao u septembru ove godine da je „ superautomobil još nije zvanično potpisan, ali je uveliko u toku“ i neće se zvati R8 niti će izgledati kao R8, a kada Auto i vozač napisao mjesec dana kasnije automobil nosi kodni naziv Rnext i pomjeren je na 2029.

Čak je i pogonski sklop u zraku, očigledno, zahvaljujući Evropskoj uniji ostavljajući otvorena vrata za sintetička goriva za sada. An Audijev menadžer projekta je već rekao on vjeruje da bi ICE mogao preživjeti i nakon 2030. godine u Evropi. Povrh ovoga, svo miješanje se dešava u VW grupa u odnosu na osoblje, platforme, softver i inicijative za proizvode kao što je Project Trinity imaju tendenciju da smanje vidljivost na samo jednu ruku. Jedina zdrava opklada je da će negde pre kraja decenije postojati nešto što će zauzeti halo mesto.

U međuvremenu, počnite štedjeti novac za božićnu čestitku. The Audi R8 V10 Performance RWD počinje od oko 162.000 dolara u SAD-u, a ide, ide, gotovo nestaje.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA