SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Stižu takmičarski paketi za Audi RS 4 i RS 5 2023

Uz niz novih nadogradnji, Audi je učinio RS 4 i RS 5 još privlačnijim za vožnju.

Za petama najavljivanja finalnu vožnju svog R8 superautomobilaAudi je objavio informacije o dva nova paketa dostupna za svoje RS 4 i RS 5. I za razliku od modela V10 inspiriranog trkom, ovo neće biti ograničeno izdanje. I Competition i Competition Plus nadogradnje će biti dostupne svim kupcima koji mogu pronaći dodatni komplet.

Iako nijedan paket ne dodaje snagu twin-turbo V6, nadogradnje su dizajnirane da učine automobile osjetljivijim i zabavnijim za vožnju. Zahvaljujući novoj melodiji, sprint od nule do 60 pao je za 0,2 sekunde u RS 4 i 0,1 sekundu u RS 5, a maksimalna brzina za oba modela je povećana na balističkih 180 mph.

Tu je i novi izduvni sistem performansi, koji će zvučati još bolje zahvaljujući Audiju koji je odbacio 18 funti zvučne izolacije od zaštitnog zida. Plus, podešavanja quattro sistema znače da će se zadnjim točkovima više okretati, a tačke menjanja su takođe prilagođene kako bi se obezbedile agresivnije promene stepena prenosa.

Jedinstveni točkovi od 20 inča će biti standard na Performance modelima, a biće obuveni sa super lepljivim gumama Pirelli Corsa P Zero. Za bolju brzinu čišćenja, karbonsko-keramičke kočnice će biti dostupne za oba modela. Osim smanjenja zaustavnog puta od 60 do nule za šest stopa, to će također značiti da će vozači moći trčati krugove bez brige o slabljenju kočnica na stazi.

Performance Plus modeli će dobiti trik sistem ovjesa koji smanjuje standardnu ​​visinu vožnje za 10 milimetara, a također omogućava vozačima da je spuste za još 10 milimetara putem postavki vozila. Za one s matematičkim izazovima, to znači da će ove sportske verzije biti do 20 milimetara niže od osnovnih modela.

Naravno, tu su i neki kozmetički detalji, uključujući akcente od karbonskih vlakana unutar kabine, tamne obloge na eksterijeru, crne vrhove na performansama izduvnog sistema i dostupnu Sebring crnu završnu obradu. Nažalost, RS 4 Avant i dalje neće biti opcija za američke kupce, tako da ćemo morati samo da se pobrinemo za kupe i Sportback verzije RS 5.

Fotografije: Audi

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA