SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Šta učiniti ako vam se auto pokvari

Slomiti se na putu može biti zastrašujuće, stresno i frustrirajuće iskustvo. Ovo je nešto što najviše vozači će doživjeti barem jednom, i važno je da znate koje korake treba preduzeti sigurnost, kako biste spriječili ometanje za druge učesnike u saobraćaju i kako biste se mogli vratiti na cestu ubrzo. Čitajte dalje kako biste saznali glavne korake koje trebate poduzeti ako se pokvarite.

Ostani miran

Ostanite mirni ako vam se auto pokvari

Jedan od najvažnijih koraka koji treba preduzeti je da ostanete smireni. Lako je uspaničiti se, posebno ako je ovo prvi put da ste se pokvarili, ali morate biti smireni i uzeti u obzir druge učesnike u saobraćaju. Većinu vremena kada se automobil pokvari nije ništa previše ozbiljno, ali ipak morate dati prioritet sigurnosti i znate kako možete dobiti pomoć.

Pull Over

Ako ste u mogućnosti, trebali biste stati na stranu ceste u prvoj sigurnoj prilici. Ovo će vas udaljiti od potencijalno opasne situacije, kao i spriječiti vas da zadržite druge vozače. Morate se pobrinuti da zaustavite negdje koje je dobro vidljivo drugim učesnicima u prometu i upalite svjetla opasnosti. Tada biste trebali premjestiti sve putnike iza barijere od sudara i nositi jakne visoke vidljivosti ako ih imate u automobilu. Ako ne možete da stanete, a automobil vam je poginuo nasred puta, onda morate upaliti kontrolna svetla i odmah pozvati policiju.

Obratite se svom pokrivaču za kvarove

Svi vozači bi trebali imati poklopac od kvara radi zaštite od provjerenog dobavljača s osiguranim motornim prometom ako im se vozilo pokvari. Ovo je pokrivač koji će vam pružiti pomoć na putu u ovoj situaciji kako ne biste ostali nasukani na ivici puta. Kada se bezbedno sklonite od opasnosti, trebalo bi da se obratite svom pokrivaču za slučaj kvara i date im detalje o svojoj polisi (trebalo bi da ih uvek držite u pretincu za rukavice). Trebali biste im dati tačnu lokaciju (mogli biste koristiti aplikaciju mapa na svom pametnom telefonu ako niste sigurni) i dati što više informacija, uključujući problem koji imate s automobilom i koga imate u automobilu sa sobom. Ako niste u mogućnosti da pozovete, SOS telefoni su na svakom kilometru na autoputu.

Većina vozača će se u nekom trenutku pokvariti i važno je da znate koje korake poduzeti u ovoj situaciji. Proći kroz to može biti stresno i zastrašujuće iskustvo, ali morate znati koje korake poduzeti kako biste ostali sigurni, spriječili ometanje drugih učesnika u prometu i što prije se vratili na put.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA