SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Revidirani stil, nova Safety Tech & Rugged X-Line, X-Pro ukrasi

Redizajnirana Kia Telluride imala je sjajan debi na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku 2022. Pretpostavljamo da je predstojeći dolazak Telluridea 2023. razlog zašto se Kia uzdržala od značajnog ažuriranja dokazanih stilskih znakova odlazeće varijante. “Dizajnirana za Ameriku” Kia Telluride ostaje briljantan porodični SUV koji daje prednost udobnosti, prostoru, pristojnim terenskim manirama i premium unutrašnjosti za manje novca od ekvivalentne njemačke, japanske ili američke ponude.

2023 Kia Telluride: Šta je novo?

Odlazni 2022 Telluride dobio je pregršt ažurirane standardne opreme kao što je automatska kontrola klime, 10,25-inčni infotainment ekran, novi Kia logo i TELLURIDE zadnje oznake. Kao što se i očekivalo, 2023 Telluride ide korak dalje sa novim vertikalno orijentisanim LED farovima, redizajniranim prednjim i zadnjim branicima, preoblikovanom prednjom maskom „tigrovog nosa“, revidiranim zadnjim svetlima, novim dizajnom točkova i svežim bojama (Midnight Lake Blue , Dawning Red i Jungle Wood Green).

Unutar 2023 Kia Telluride ima redizajniranu instrument tablu sa novim ukrasnim panelima i otvorima za ventilaciju. Naći ćete i dva ekrana od 12,3 inča, volan sa četiri kraka i revidirane kombinacije boja unutrašnjosti. Novi Telluride ostaje porodični SUV do srži jer nudi adekvatan prostor za do osam putnika i 21 kubni metar teretnog prostora iza trećeg reda.

Izgled unutrašnjosti Kia Telluride 2023.
Izgled unutrašnjosti Kia Telluride 2023. Foto: Kia Motors America.

Novi Telluride X-Line & X-Pro

Uprkos svom izgledu na otvorenom, Kia Telluride nikada nije bila vezana za hardcore off-road, pa nam je bilo zbunjujuće zašto je Kia 2023 Tellurideu dala par varijanti opreme spremnih za terensku vožnju pod nazivom X-Line i X-Pro. Kia tvrdi da su novi X-Line i X-Pro za “Kije vlasnike koji biraju da s vremena na vrijeme krenu s utabanih staza” sa standardnim pogonom na sve kotače i prilagođenom opremom odobrenom za divljinu. X-Line također zamjenjuje Telluride Nightfall Edition za 2023.

2023 Kia Telluride X-Line ima jedinstvene točkove od 20 inča, kvake na vratima u boji karoserije, krovne šine tipa most, oznake X-Line i prednju rešetku po meri. U unutrašnjosti, X-Line ima nove pakete boja unutrašnjosti i reljefne X-Line oznake na prednjim sjedištima. Ostale karakteristike uključuju 10 mm veći razmak od tla, novi režim vuče i rekonfigurisani sistem kontrole proklizavanja kako bi se bolje nosili sa klizavim ili labavim terenom.

U međuvremenu, Telluride X-Pro ima ekskluzivne 18-inčne točkove umotane u deblje Continental gume za sve terene, X-Pro oznake, 110-voltni inverter u tovarnom prostoru i X-Pro reljefna sedišta. Sve varijante opreme imaju Apple CarPlay/Android Auto povezivost, pet USB priključaka za punjenje i 10-inčni heads-up ekran (HUD), da spomenemo samo neke. X-Line i X-Pro mogu vući do 5.500 lbs., 500 više nego prije.

2023 Kia Telluride
Foto: Kia Motors America.

2023 Kia Telluride: Motor i pogonski sklop

Smatramo da je iznenađujuće što je Kia odoljela porivu da hibridizira ili elektrifikuje svoj najprodavaniji Telluride, ali razumijemo da nije lako petljati se s dokazanom formulom. 2023 Telluride ostaje postojan na svom 3,8-litarskom V6 gasnom motoru sa direktnim ubrizgavanjem, koji ispumpava 291 konjsku snagu i 262 lb-ft. momenta. Motor je uparen sa osmostepenim automatskim menjačem koji okreće prednji ili sva četiri točka.

Nezavisno ogibljenje na sva četiri točka Telluride-a drži sunčanu stranu podignutom pri skretanju u krivinama, dok dostupno samonivelirajuće stražnje ogibljenje automatski kalibrira visinu vožnje ovisno o opterećenju vozila. Nadalje, Tellurideov aktivni AWD sistem na zahtjev ima elektro-hidrauličnu spojnicu koja konstantno redistribuira obrtni moment motora na prednje i zadnje točkove za stabilnije prianjanje.

Više naprednih sigurnosnih tehnologija

Kia Telluride 2023 ima dosta naprednih pomagala u vožnji. Sada ima inteligentnu funkciju pomoći za ograničenje brzine pored ostalih standardnih sigurnosnih funkcija kao što su upozorenje na napuštanje trake, pomoć pri održavanju trake, pametni tempomat, izbjegavanje sudara naprijed i praćenje mrtvog ugla. Važno je napomenuti Kijinu sigurnosnu funkciju „Izbjegavanje sudara naprijed – skretanje u raskrsnici“. On detektuje nadolazeća vozila dok skreće lijevo na raskrsnici (raskrsnici). Ako je sudar vjerojatan, sistem aktivira kočnice da zaustavi Telluride.

2023 Kia Telluride.
Foto: Kia Motors America.

Garancija za Kia Telluride 2023

Nova Kia vozila imaju najbolje garancije u industriji, a Telluride nije izuzetak. Svi Telluridi napuštaju fabriku sa garancijom od pet godina/60.000 milja od branika do branika i 10 godina/100.000 milja garancije za pogon.

Ako ste zabrinuti zbog dugoročnih troškova održavanja, produžena garancija može vam pružiti dodatni mir. Ovo korisni vodič pružit će vam više uvida u Kia produžene garancije i da li su prikladne za vas ili ne.

2023 Kia Telluride: Cijene i dostupnost

Kia Telluride iz 2023. počinje od 37.025 dolara za LX FWD, 38.925 dolara za S FWD i 42.625 dolara za EX FWD. Dodajte dodatnih 2.000 dolara na bilo koji od ovih nivoa opreme za pogon na sve točkove. Telluride SX će početi iznad 46.000 dolara, dok će SX Prestige početi sjeverno od 51.000 dolara. Sve brojke o cijenama ovdje odražavaju odredišnu naknadu od 1335 USD.

Naš besplatni i jednostavni alati za pretraživanje* će suziti koji dileri u vašem području nude najbolje cijene za novi Kia Telluride.

Alvin Reyes je kolumnista Automoblog-a i stručnjak za sportske i performansne automobile. Studirao je civilno vazduhoplovstvo, aeronautiku i računovodstvo u svojim mlađim godinama i još uvek je veoma vezan za svoje bivše Lancer GSR i Galant SS. Takođe voli prženu piletinu, muziku i biljne lekove.

Fotografije i izvor: Kia Motors America.

*Iako za vas uvijek besplatan, Automoblog i njegovi partneri mogu dobiti proviziju kada koristite usluge koje se pružaju putem te veze. MSRP brojke su podložne promjenama.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA