SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Red Bull je osvojio titulu konstruktora u F1 2022 na Velikoj nagradi SAD

Samo dan nakon suosnivača Red Bulla Dietrich Mateschitz preminuo, tim Formule 1 koji je pokrenuo osvojio je titulu konstruktora F1 2022. Nakon vozača Red Bulla Max Verstappen osvojio je Grand Prix u Austinu 2022., a njegov saigrač je zauzeo četvrto mjesto, tim Red Bull Racinga zaradio je ukupno 656 bodova za sezonu. To je dovoljno za osvajanje šampionata sa još tri trke do kraja.

“Bilo je teško. Sve je izgledalo dobro. Zaustavljanje je bilo malo duže… Bio je to težak vikend za nas, a ovaj je posvećen Ditrihu.” rekao je Verstappen nakon trke.

Fotografija | Mark Thompson/Getty Images

Trka je počela na dramatičan način, jer je vozač Ferrarija Carlos Sainz, koji je startovao sa pol pozicije, pogođen i okrenut, što ga je izbacilo iz trke u prvom krugu. Verstappen, koji je počeo sa drugog mjesta na mreži, zatim je skočio naprijed na prvog, gdje je na kraju završio. Mercedesov Lewis Hamilton počeo je kao četvrti na tabeli, ali je na kraju zauzeo drugo mjesto, nakon što je u posljednjim krugovima izazvao Verstappena za prvo mjesto. Ferrarijev Charles Leclerc počeo je sa 12. i uspio se izboriti sve do trećeg mjesta, gdje se impresivno borio protiv Sergija Pereza iz Red Bulsa.

Nije baš iznenađujuće što je Red Bull uzeo konstruktorsku titulu u Austinu. Većina navijača F1 je bila svjesna da je tim Red Bulla imao dovoljno bodova da danas osvoji titulu, a Verstappenova dominacija ove sezone učinila je još jednu pobjedu predvidivom. Međutim, osvajanje konstruktorske titule samo nedelju dana nakon što je Verstappen osvojio titulu vozača, i dan nakon smrti osnivača tima, prilično je zapanjujuće, čak i ako niste navijač tima. I dalje, naravno, postoji kontroverza oko kršenja ograničenja troškova Red Bulla, nešto na šta FIA još uvijek istražuje, što bi moglo uprljati imidž tima. Ipak, navijači ekipe danas će ipak slaviti.

Imate savjete? Pošaljite ih na nico.demattia@thedrive.com

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA