SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Prednosti i nedostaci osiguranja za više automobila

Osiguranje automobila je važna odluka za svakog vozača i važno je da pronađete odgovarajuću polisu za svoje potrebe. Za one koji imaju više od jednog automobila kod kuće, možda biste trebali razmotriti polisu osiguranja za više automobila kao jednostavan način da dobijete pokriće za više automobila. Osiguranje za više automobila dobro funkcionira za mnoga domaćinstva, ali je važno razumjeti šta tačno ova vrsta osiguranja pokriva, uz glavne prednosti i nedostatke.

Šta je Multi-car Osiguranje?

Multi auto osiguranje

Kao što ime govori, osiguranje za više automobila je vrsta polise koja će vam dati pokriće za više od jednog automobila. Oni su 26 miliona domaćinstava u Velikoj Britaniji koji posjeduju više od jednog automobila, a osiguranje za više automobila može biti odlično rješenje koje pruža istu zaštitu kao standardno osiguranje automobila uz mogućnost da domaćinstva s lakoćom dijele automobile.

Kako radi i šta je uključeno?

Osiguranje više automobila vam omogućava da osigurate više automobila pod jednom polisom, pod uslovom da su registrovani na istoj adresi (mogu biti registrovani na različite vozače). Najčešći tip uključuje pokriće za 2 ili više vozila na jednoj polisi, sa istim nivoom pokrića za svakog vozača. Alternativno, možete imati povezanu polisu osiguranja za više automobila koja se sastoji od pojedinačnih polisa s vlastitim nivoom pokrića radi veće fleksibilnosti. Osiguranje za više automobila je isto kao i standardno pokriće, uključujući bonus bez potraživanja za svaki pojedinačni automobil.

Šta su profesionalci?

Jedna od glavnih prednosti osiguranja za više automobila je da obično možete napraviti velike uštede osiguranjem više automobila pod jednom polisom, za razliku od pojedinačnih polisa. Također može pojednostaviti vaše osiguranje automobila s jednim kompletom papira za popunjavanje, a idealna je opcija za domaćinstva koja imaju više vozači registrovan na jednoj adresi.

Koji su nedostaci?

Što se tiče nedostataka, možda ćete otkriti da ćete na kraju platiti više ako imate nekoga ko je rizični vozač na vašoj polisi osiguranja za više automobila (kao što je novi vozač), a neke kompanije možda čak i ne nude osiguranje za visoko- pokretači rizika. Također morate uzeti u obzir u svom budžetu da imate jedan datum obnove, što može biti teško upravljati. Popusti mogu varirati, pa je uvijek dobra ideja potražiti osiguranje za više automobila (kao i kod svake police osiguranja).

Osiguranje za više automobila može biti odlična opcija za mnoga domaćinstva s više automobila i može pružiti prednosti u odnosu na sklapanje pojedinačnih polisa, ali postoje razmatranja. Kao i kod bilo koje vrste osiguranja, uvijek biste trebali istražiti vrstu pokrića kako biste saznali više o tome i kupovali kako biste pronašli pravu polisu za vaše posebne potrebe.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA