SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Audi Activesphere vodi autonomnu električnu budućnost van puta

Po prvi put, Audi je okupio svoj trio Sphere koncept automobili na jednom mestu, to mesto su slatki zeleni travnjaci poluostrva Monterey tokom Nedelje automobila. Koliko god mogućnosti Skysphere, Grandsphere i Urbansphere obećavaju, nijedna vizija iz rodnog mjesta Quattra i automobila Svjetskog reli šampionata koji je promijenio sport nije potpuna bez ozbiljne off-road komponente. Tako da dolazi s brda, koncept Activesphere, koji prikazuje Ingolstadtovu baterijsku električnu viziju „maksimalne varijabilnosti za aktivan način života na putu i van njega“. Sve što znamo o tome je u tom kratkom opisu i teaser fotografiji. Potpuno otkriće dolazi početkom 2023.

Njegov Rally Fighter izgled nas navodi da vjerujemo da Activesphere neće biti laka bez obzira da li je put popločan. Oblik i naznake velikih, kvrgavih guma daju mu dovoljno agresivnosti da opravda konceptualno uključivanje 120-kWh baterija i dvomotorni pogon iz Grandsphere, koji je izašao 700 konjskih snaga i 708 funta-stopa obrtnog momenta za do 466 milja u WLTP ciklusu. Dok su ostala tri koncepta govorila o svojoj mirnoj unutrašnjosti i autonomnim mogućnostima, Activesphere izgleda kao onaj koji bismo najviše željeli da vozimo. A ko zna, Audi bi mogao da najavi autonomnu vožnju van puta; ne može dozvoliti da Jaguar Land Rover ima autonomiju na svim terenima.

Govoreći o skupljanju koncepata, ono što bismo zaista voljeli vidjeti su Audijevi izvanredni letovi u posljednjih 10 godina koji dijele isti komad zemlje. To bi bio V10 sa dizel motorom od 544 KS Nanuk Quattro koncept iz 2013. godine, 408 KS hibrid TT Offroad koncept iz 2014, akumulator-električni AI: Trail Quattro koncept od 2019 (na slici). Trail Quattro koncept, u ​​stvari, mogao bi dati naznake o tome šta dolazi iz Activesphere. Emisija 2019 auto je bio deo od a kvartet električnih vozila pod zastavom AI, koji predstavlja četiri slučaja upotrebe razbijena u gotovo iste izjave o misiji kao i četiri nova Sphere automobila. Ako biste Trail Quattro Conceptu dali tradicionalni kupe staklenik i ispunili lim odgovarajućim blatobranima, to dvoje bi se moglo sresti u sredini. Obratite pažnju i na slične farove. Na AI:Trail-u to nisu bile fiksne jedinice, već pet dronova sa svjetlima koji su mogli letjeti ispred vozila kako bi osigurali osvjetljenje dalje ispred, a zatim pristajali na krovni nosač radi punjenja. Voljeli bismo to vidjeti u budućnosti.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA