SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Ovih 13 vozila napravljeno je za Noć vještica!

Naš kriterij odabira za ovu listu loših vožnji je prilično jednostavan. Prvo, vozila moraju imati poboljšane sposobnosti iznad tipičnog dnevnog vozača (iako postoje dva mjesta za spavanje na kraju). I drugo, morala su biti stvarna, prava vozila. Ovo, doduše, eliminira nekoliko značajnih terorističkih mobitela, poput Chevy COE iz 1941. Jeepers Creepers sa prijetećim rogom ili kaskadera Mikea Nova iz 1970. godine Dokaz smrti. Također je diskvalifikovao Herbija, navodnu Love Bug (automobil za koji možemo pretpostaviti da ima skrivene motive).

Smetajte nam neprestano na Tviteru ako smo nešto propustili što bi trebalo biti na ovoj listi.

#1: Dodge Challenger SRT Demon

2018 Dodge Challenger SRT Demon

Dodge Challenger SRT Demon je prvi ulični automobil koji je podigao prednje točkove, što je potvrđeno od strane Guinnessove knjige rekorda. Ako napravite čudovište na gasu, više od jedne tone (2500 lbs.) se prenosi sa prednjih točkova Challenger SRT Demon na zadnje pri lansiranju. Unapređeni pretvarač obrtnog momenta za TorqueFlite 8HP90 osmostepeni automatik povećava umnožavanje obrtnog momenta za 18 procenata.

U međuvremenu, Nitto drag radijalne gume postižu i do 40 posto veću snagu pokretanja. Radijali otpora daju SRT Demonu 15 posto veću površinu kontakta s gumama i više nego dvostruko bolje prianjanje od standardnog Challenger SRT Hellcata.

6,2-litarski Hemi V8 sa kompresorom ima blok od livenog gvožđa sa dubokim poklopcem, glave od legure aluminijuma i sada poznate hemisferične komore za sagorevanje. Sa gorivom od 100 oktana u rezervoaru, motor ispumpava 840 konjskih snaga (6.300 o/min) i 770 lb-ft. obrtnog momenta (4.500 o/min). Challenger SRT Demon također ima najveću funkcionalnu haubu od svih serijskih automobila na 45,2 kvadratna inča. Tokom trčanja od četvrt milje, Hemi motor proguta plućni kapacitet 816 ljudi.

Pack napad: Postoji mnogo počasnih pomena i u Challenger i Charger postavi ako želite da uplašite komšije tokom Noći veštica. The Black Ghost Challenger, moderna interpretacija neuhvatljivog Challenger-a iz 1970. u vlasništvu Detroitera Godfreya Quallsa, bila bi odlična za krstarenje ulicama u noći vještica. Također biste mogli postati ludi s jednim od ovih Hemi Orange i SRT Black paketi izgleda.

#2: Ford F-150 Raptor R

2023 Ford F 150 Raptor R 3

Ford Explorer je bio potpuno bezvrijedan protiv T-Rexa u originalu Jurski park, ali F-150 Raptor R je izrezan od druge tkanine. Najbolje se držite za guzice jer je Ford ozbiljno prihvatio savjet Jeffa Goldbluma „mora ići brže“, stavljajući 5,2-litarski V8 sa kompresorom iz Shelby GT500 ispod haube Raptor R. Ford od milja nazvan „Predator“, motor razvija 700 konjskih snaga i 640 lb-ft. momenta.

Da je Dennis Nedry imao Raptor R, prokrijumčario bi Dilophosaurusa i prokrijumčario DNK tog dinoa sa Isla Nublara u Dodgsonove ruke (imamo Dodgsona!).

Točka interesovanja: Paleontolozi pronađeni dokazi 2007 sugerirati da su Velociraptori imali perje, iako vjerovatno nisu za letenje. Umjesto toga, perje bi pomoglo u regulaciji tjelesne temperature, privlačenju partnera, pa čak i stvaranju potiska dok bi trčali za plijenom.

#3: Ram 1500 TRX

2021 Ram 1500 TRX Launch Edition 3

Ford Raptor bi mogao biti GOAT, ali in Jurski park, T-Rex je, u stvari, pojeo kozu. Ram je stavio TRX na potpuno proteinsku dijetu i stvorio dostojnog konkurenta da se suprotstavi dugotrajnom Raptoru. The inženjering iza TRX-a, od pogonskog sklopa do ovjesa i šasije, je izvanredno cool. U toku Sajam Motor Bella 2021 na M1 Concourse u Pontiac, Michigan, Ram TRX nas je oduševio tokom demonstracije terenske vožnje.

Ispod haube Ram TRX-a nalazi se 6,2-litarski Hemi sa kompresorom sa 702 konjske snage i 650 lb-ft. momenta. TRX koristi stražnji diferencijal s elektronskom blokadom i zadnju osovinu Dana 60 (omjer 3,55) s potpuno plutajućim glavčinama i amortizerom osovine. Dodatno, algoritmi vožnje van puta su programirani da u potpunosti iskoriste prednosti TRX-ovog 2,64:1 omjera prijenosa niskog raspona.

Fosilno gorivo: EPA procjenjuje da je potrošnja goriva za Ram TRX 2022 10 u gradu i 14 na autoputu za kombinovanu potrošnju od 12 mpg.

#4: Nissan GT-R

2021 Nissan GT RT spec izdanje 6

Writing for Kotrljajući kamen decembra 1977John Milward je zaključio da je Blue Öyster Cult’s Spektri rekord je bio „tvrd kao nokti, ali sladak kao krema“. Najprepoznatljivija pjesma na albumu od 10 pjesama je vjerovatno Godzilla, koji zapravo nije bio na top listama kasnih 1970-ih, uprkos svojoj kontinuiranoj popularnosti danas na rock radiju. Iako se činilo da je Milward općenito imao pomiješana osjećanja prema pjesmi, on je pohvalio „monstruoznu bravuru“ iza gitarskih rifova. Tekstovi BOC-a su doslovni, što pjesmu čini smiješnom ili strašnom ili možda smiješno sjajnom.

Poput rockera sa Long Islanda, Nissan je također uzeo inspiraciju iz japanskog filma, proizvodeći vlastitu verziju Kaijua u uvijek moćnom GT-R-u. Godzila nadimak automobila je takođe zaslužen. U svojoj NISMO koži, GT-R gazi pločnikom sa 600 konjskih snaga i 481 lb-ft. obrtnog momenta, zahvaljujući VR38DETT 3,8-litarskom twin-turbo V6 i ATTESA E-TS sistemu pogona na sve točkove. Inženjeri iz Nissana i Bremboa zajedno radili na kočionom sistemukoji je napravljen po uzoru na sisteme Formule 1.

Zabavna činjenica: Motor GT-R-a se ručno sklapa u posebnoj čistoj prostoriji od strane kvalifikovanih tehničara poznatih kao Takumi majstori. Aluminijska pločica s njihovim potpisom je pričvršćena na prednji dio motora.

#5: Linkoln MKT

Lincoln MKT

Ford se ponovo nalazi na našoj listi sa unosom iz svog Lincoln odjela. Za razliku od F-150 Raptor R sa svojim zverskim specifikacijama, MKT se ističe iz drugog razloga. Izgleda kao mrtvačka kola. I još prikladnije jer MKT od 2019. gura tratinčice na automobilskom groblju.

Međutim, MKT je imao THX zvučni sistem. Dakle, ako ste puni dosade s dekoracijama za Noć vještica, pronađite polovni MKT i parkirajte ga na travnjaku ispred kuće kako bi se svi ljubitelji trikova mogli diviti. Oslobodite Black Sabbath, Rob Zombiea ili Motörheada kroz THX stereo da biste stvarno raspoloženi cijelo susjedstvo.

#6: BMW M4 CSL

2023 BMW M4 CSL 47

2023 BMW M4 CSL je samo treći u istoriji proizvođača automobila da nosi oznaku Coupe Sport Leichtbau (CSL). Ograničen na samo 1.000 jedinica, M4 CSL sa dva sedišta može ostaviti gotovo sve u prašini sa svojim redni šestokrevetnim motorom sa turbo punjenjem, ogibljenjem podešenim na gusjenicama i strateškim položajima od ugljeničnih vlakana za smanjenje težine. Sa razvojnim inženjerom Jörgom Weidingerom na čelu, M4 CSL je prešao krug Nordschleifea za 7 minuta i 20,20 sekundi (7:20,2).

Nadamo se napetom, grafičkom romanu superherojskom filmu u bliskoj budućnosti u kojem će M4 CSL imati glavnu ulogu. Nešto kao Vrana, Sin City, Duh, Samaritanili Ja, Frankenštajn bilo bi savršeno.

#7: Rezvani TANK vojno izdanje

Rezvani TANK vojno izdanje

Ovo Svjetski rat z, Zora mrtvih Cruiser ima dva opciona motora: 6,4-litarski V8 sa 500 konjskih snaga i 6,2-litarski V8 sa 1000 konjskih snaga. Ako vam izgledaju poznato, to je zato što potiču iz Dodge Charger i Challenger linije, a potonji motor je iz Challenger SRT Demona.

Kada se borite kroz horde, aktivirajte magnetne zasune i elektrificirane kvake na vratima. Dok se zombiji hvataju, čeka ih šok. Nakon toga, primenite funkciju Smoke Screen da biste zbunili zombije ili ih zaslepili da se pokore moćnim svetlima TENKOVA. Ako to ne uspije, samo pritisnite gas i pokosite ih. TENKAR je zaštićen balističkim oklopom i kevlarom.

#8: Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti Chiron Super Sport 300

Chiron Super Sport 300+ dobio je ime po nevjerovatnoj maksimalnoj brzini od 304 mph. Bugattijev Pilote Officiel Andy Wallace srušio je granicu od 300 mph s automobilom 2019. Nakon istorijske vožnje i proslave 110. godišnjice francuske marke, napravljeno je 30 primjeraka Chiron Super Sport 300+, za koje se sve govorilo.

U jezgri Chiron Super Sport 300+ je ponovo zamišljena verzija Bugattijevog 8,0-litarskog W16 motora, novi sistem upravljanja termičkim sistemom za pogonski sklop i ažurirane softverske konfiguracije za turbo punjače. Uprkos velikoj maksimalnoj brzini, Chiron Super Sport 300+ još uvijek ne može pokriti toliko terena kao hodajući Michael Myers.

Zabavna činjenica: Prosječna zamjena ulja za Bugatti može iznositi više od 25.000 dolara.

#9: Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera prednja rešetka preslikava saće, ne slučajno. Dizajneri su inspirisali prirodu i pronašli je među pčelama. DBS Superleggera pokreće 5,2-litarski twin-turbo V12, koji razvija 700 plus konjskih snaga i 650 lb-ft. momenta.

Film iz 2015 Uboden pokazuje šta se dešava kada se džinovske ose ubice spuste na raskošne baštenske zabave. Ali ne morate da brinete jer ste vozili svoju DBS Superleggeru na događaj. Kada žaoka počne, uskočite u tog lošeg dječaka i pobjegnite od onih grabljivih, krvožednih stršljenova.

#10: Fiat 124 Spider Abarth

2020 Fiat 124 Spider

Još jedan „stinger“ sam po sebi, Fiat 124 Spider je u skladu sa oznakom škorpiona sa turbo-četvorkom koji šalje 164 konjske snage na zadnje točkove. Ubacite Bilstein sportsko ogibljenje, mehanički diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i Brembo kočnice, a 124 Spider Abarth ima puno poslastica za vaš ukus za Noć vještica.

Iako Transformers nije horor franšiza – uprkos tome što su Deseptikoni strašni – Fiat 124 Spider bi bio sjajan Autobot. Na pamet mi padaju likovi poput Prowla, Cliffjumpera ili Sunstreakera. Možda Scorponok ima prosvećenje, napušta Deseptikone i utiskuje se kao autobot na Fiat 124 Spider.

#11: Kia Stinger

15102 2020 Stinger GTS

Kao pravi negativac pčela, ubod je još bolniji od proizvođača automobila kojeg niko ne očekuje! Tokom njegovog razvoja, Kijini inženjeri su proveli Stinger kroz skoro 500 krugova vožnje visokog intenziteta oko Nirburgringa, što je ekvivalent od oko 6.200 milja. Osnova za Kijin automobil Gran Turismo je čvrsta, NVH otporna šasija koja se sastoji od 55 posto naprednog čelika visoke čvrstoće. 3,3-litarski twin-turbo V6 Lambda II motor Stinger GT2 ima 368 konjskih snaga i 376 lb-ft. momenta.

Audiju S5 Sportback, BMW-u 440i Gran Coupe i Infinitiju Q50 treba smetati dlake na potiljku. Ako stoji, to je Kia Stinger na njihovoj šestici.

#12: Minivan

Dakle, prodao si svoju dušu. Nije tako loše. To je kao Otimači tijela, nekako. Jednom kada ste „oteti“, više to ne znate. I dalje hodaš okolo i tako. Samo bez emocija. Kao Adam Sandler u Klikniteminus anđeo Christopher Walken da vas mentorira.

Zabavna činjenica: Volim monovolumen i pravim uvjerljiv slučaj (mislim svejedno) za njih Automobili Da podcast sa Markom Grinom!

#13: Toyota Prius

Na prvi pogled, nema ništa zastrašujuće u vezi Toyotinog punjenja goriva, ali uzmite u obzir ovo: iako se trebamo bojati planinskih lavova, pripitomljene mačke su te koje suptilno padaju na naš put s namjerom da nas saplete u našem domu. Nikad ne verujte Priusu. Upozoreni ste.

Sretna noć vještica!

Carl Anthony je glavni urednik Automobloga i član Midwest Automotive Media Association i Društva istoričara automobila. On je član upravnog odbora Fondacije Ally Jolie Baldwin, bivši je predsjednik Detroit Working Writers-a i vjerni obožavatelj Detroit Lionsa.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA