SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Otkriven Mercedes EQE SUV 2024 — uključujući i pikantan AMG verziju

Prošlog mjeseca jesmo u mogućnosti da isprobate Mercedes-Benz EQS SUVi otkrio da nije daleko od formule Mercedes položen sa svojim EQS Sedan. I dalje je prilično luksuzan, udoban, tih i pun tehnologije, ali je malo veći i sposobniji. Takođe, budući da je SUV, pretpostavljamo da će biti dosta popularniji od svog limuzinskog pandana. Sada, njemački luksuzni brend to prati sa 2024 Mercedes-Benz EQE SUV, koji je sljedeći logičan i predvidljiv korak u predstavljanju EQ linije. I, uz uključivanje 2024 Mercedes AMG EQE SUV, mislimo da bi ovo mogao biti najuzbudljiviji EQ model do sada.

Bili smo u mogućnosti da pregledamo (kamere nisu dozvoljene) EQE SUV, uključujući i AMG-Line stil i kompletan AMG verziju, lično u EQS SUV pogonu, i sa zadovoljstvom smo pronašli uspješnu evoluciju koja je manja od EQS u EQ liniji. Mercedes doslovno označava EQE SUV kao „višenamjensku varijantu EQE executive limuzina.” I ono što vidimo ovdje potvrđuje to. Sviđaju nam se posebno oštre linije na haubi i svjetlosna traka na prednjoj strani koja povezuje prednja svjetla. Bočni profil nudi oštro nagnut A-stub i liniju C-stuba u boji karoserije nalik kupeu ispred crnog krovnog spojlera. Nema velikog, izbočenog zadnjeg branika, koji stvara skoro kaskadni efekat niz zadnji deo vozila.

Uprkos sličnosti sa EQS limuzinom, EQS još uvijek ima neka iznenađenja. Naime, njegovo međuosovinsko rastojanje od 119,3 inča je zapravo 3,5 inča kraće od limuzine. EQE SUV je takođe dugačak 191,5 inča (5,5 inča kraći od limuzine), 66,4 inča visok i 76,4 inča širok. Ovo pomaže u stvaranju kratkih prepusta zbog kojih SUV EQE izgleda posebno okretno.

Aerodinamika je veliki dio dizajna, sa koeficijentom otpora od oko 0,26. Ako bolje pogledate, možete vidjeti suptilne inkluzije poput male usne sa strane stražnjih svjetala i malog poklopca ispred zadnjeg točka koje pomažu da zrak nesmetano struji kroz vozilo. Iznenađujuće, uključivanje dostupnih kliznih ploča zapravo pomaže u daljem poboljšanju aerodinamike. Mercedes očekuje WLTP domet od oko 342 milje od svojih 90,6 kilovat-sata baterijaiako SAD EPA raspon još nije dostupan.

The AMG EQE SUV nagomilava vizuelnu privlačnost brojnim ukusnim detaljima. Sviđaju nam se podignute vertikalne linije preko AMG nosa koje pomažu da umetak rešetke ubedljivo oponaša letvice otvorene AMG rešetke sa unutrašnjim sagorevanjem. Umjesto trokrake zvijezde, hauba nosi logo AMG Affalterbach. Digitalna prednja svjetla su standardna i projektuju Mercedes i AMG logotipe na zid kada se vozilo ugasi. Sa strane vidimo veće opcije točkova — 21 do 22 inča, za razliku od 19 do 21 inča za model koji nije AMG. Posebno nam se sviđaju turbinski krakovi u ponudi, koji skrivaju karbonsko-keramičku prednju stranu kočnice sa farbanim čeljustima. Dok standardni EQE SUV ima plastičnu oblogu, AMG ima lukove točkova u boji karoserije. Pozadi, pravi AMG model ima tri horizontalne pruge u ovalama u donjim uglovima zadnje maske, dok manje AMG-Line verzije imaju samo dvije.

Iznutra, EQE SUV se oseća kao EQE limuzina, osim sa uspravnijim sedištima. Graciozno spaja tradicionalne i nove materijale, prirodne i sintetičke. NeoTex koji se nalazi na raznim mestima, poput naslona za ruke, neverovatno je mekan. Mercedes ga opisuje kao kombinaciju „izgleda kože od nubuka i visokotehnološkog neoprena“, ali gotovo podsjeća na nježan osjećaj tuljanog krzna. Drugi materijali, poput umjetne kože i drva obloženog aluminijem, podižu unutrašnjost EQE SUV-a u zaista luksuzan i umjetnički prostor. Naravno, tehnologija je u prvom planu, a highfalutin’ Hyperscreen se može napraviti da pokriva čitavu instrument tablu.

Mercedes nije najavio tačno koje će pogonske opcije biti dostupne u EQE SUV-u, ali možemo očekivati ​​slične postavke kao kod limuzine. To će uključivati ​​verzije 4Matic sa pogonom na stražnje kotače i dvostrukim motorom s različitim snagama. Prag EQE SUV-a takođe ima različite nivoe regenerativnog kočenja, od vožnje do vožnje jednom pedalom, uključujući režim automatskog regenerisanja.

Što se tiče Mercedes-AMG EQE SUV-a, njegovi prednji i zadnji motori će pružiti ukupno 617 konjskih snaga, odnosno do 677 konjskih snaga iz funkcije Boost kada su opremljeni AMG Dynanic Plus paketom. AMG takođe ima funkciju Race Start, koja oslobađa punu snagu zajedno sa jedinstvenim zvukom koji se emituje i unutar i izvan vozila. Ubrzat će 0-62 mph za oko 3,5 sekunde. Vozilo također ima koristi od AMG-a prilagođenog zračnog ovjesa s tehnologijom amortizacije posuđenom od Mercedes-AMG GT 4-Door, sniženom postavkom visine vožnje za Sport i Sport+ modove, aktivnim stabilizatorom (i naknadno potrebnim sistemom od 48 volti za napajanje) i standardno upravljanje stražnjom osovinom.

Unutra, AMG EQE ima četiri jedinstvena enterijera za izbor, sa sedištima od veštačke kože kao standardnom opremom. Upravljač ravnog dna, od Nappa kože, ima posebne kontrole za stvari kao što su doživljaj zvuka i Dynamic Select modovi. Hyperscreen dobija grafiku specifičnu za AMG, uključujući očitavanje AMG performansi za središnji ekran.

Vidjeti Mercedes-Benz EQE SUV, uključujući — ili, bolje rečeno, posebno — AMG verziju bila je poslastica kojoj fotografije ne mogu dati pravdu. Radujemo se što ćemo dobiti priliku da sjednemo za volan najnovijeg, možda najvećeg proizvoda iz Mercedes EQ linije.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA