SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

NASCAR na ledu je klizav spektakl koji je svetu trenutno potreban

NASCAR-ovo prisustvo u Evropi će postati uzbudljivije, uključujući trku na ledu na zaleđenom finskom jezeru 2023.

Objavljen je kalendar EuroNASCAR za 2023. godinu, a namijenjen je proslavi 75. godišnjice NASCAR organizaciju u cjelini. Sastojat će se od šest NASCAR GP-a, koji će služiti kao prvenstveni događaji, zajedno sa dva All-Star takmičenja koja nisu šampionska. Nadovezuje se na uspješnu kampanju 2022. godine u kojoj je prošle godine teren bio prepun sa preko 30 automobila u svim krugovima.

Ako niste upoznati sa EuroNASCAR-om, poznatim i kao NASCAR Whelen Euro Series, koncept je jednostavan. Serija se utrkuje automobilima u stilu NASCAR-a Evropska kola. Trkaće automobile sa čeličnim okvirom proizvodi Team FJ. Timovi koriste Toyota Camry, Ford Mustang, Chevrolet Camaro i SS karoserije na šasiji. Automobili pokreću 5,7-litarski V8 motor sa 450 konjskih snaga, koji šalje pogon na zadnje točkove. Serija je počela koristiti ručne mjenjače sa četiri brzine, iako su sekvencijalne kutije postale opcija od 2021. godine.

Prvi All-Star događaj će biti Arctic Ice Race u Rovaniemiju u Finskoj. Održaće se 4. i 5. marta sljedeće godine, a EuroNASCAR polje će se odvesti do smrznutih jezera u borbi točak-točak. Ovo je prvi događaj na ledu koji je odobrio NASCAR i trebao bi ponuditi obilje uzbudljive akcije. Trke na ledu obično uključuju moćna vrata s pogonom na sve kotače i upravljanje na sva četiri točka. Veliki V8 motori sa stražnjim pogonom trebali bi isporučiti neke jezive tobogane dok ih vozači pokušavaju natjerati na stazu.

Pravo prvenstvo će tada ozbiljno početi u prvom kolu u Valensiji u Španiji u maju. Sljedeće runde se održavaju u Velikoj Britaniji Brands Hatch, italijanskoj Vallelunga Circuit, češkom Autodrom Mostu i njemačkoj Motorsport Areni Oschersleben. Serija bliža odvija se u Zolderu u Belgiji, a finalna runda šampionata vredi duplo više bodova kako bi stvari bile uzbudljive. Još jedna nešampionska utrka održat će se na Grobniku u Hrvatskoj, a datumi tek treba biti objavljeni.

Youtube/EuroNASCAR

Spektakl velikih američkih V8 koji klize po snijegu i ledu je uvjerljiv. Ako planirate da budete u Finskoj sledećeg marta, počnite da pravite svoje planove sada. Mi ostali morat ćemo živjeti zamjenski s druge strane Atlantika.

Imaš napojnicu? Obavijestite autora: lewin@thedrive.com

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA