SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

NASCAR će se konačno utrkivati ​​po kiši s novim kompletom za kratke ovale za mokro vrijeme


Jedan od očiglednijih nedostataka NASCAR bila je njegova nesposobnost da se trka u ovalima kada je podloga mokra ili dok pada kiša. Od samog početka, automobili su bili prizemljeni zbog sigurnosnih razloga zbog zalizanih guma i klizavih površina. Sada izgleda kao ovalni paket za mokro vrijeme Automobil sljedeće generacije dešava se sledeće godine.

Prema Put i staza, NASCAR je tražio rješenja za kašnjenje kiše na ovalnim trkama. Serija se odlučila na paket koji je u velikoj mjeri sličan paketu za mokri teren, koji uključuje brisač vjetrobrana, kišna svjetla, zavjese za blato i gume za kišu. Jedino upozorenje je da će se ovaj paket koristiti samo na kratkim ovalnim stazama koje je odabrala serija, kao što je Martinsville Speedway u Virdžiniji.

Gume za kišu NASCAR Next Gen u Watkins Glenu. Getty

Postoje ažuriranja paketa za 2023. godinu, uglavnom u pogledu rasvjete. Umjesto jednog trepćućeg kišnog svjetla, bit će četiri svjetla koja funkcionišu i kao kočiona svjetla i kao blic. Dva će biti postavljena na stražnji prozor, a još dva između stražnjeg branika i difuzora. Sve ovo je da bi se poboljšala vidljivost u uslovima prskanja jake vode u trci s kišom.

NASCAR trenutno vodi kišne trke na drumskim stazama kao što su Circuit of the Americas i Watkins Glen (ako se pojave uslovi, naravno). Drenaža, površina kolosijeka i vjerovatnoća hidroplaninga razlikuju se od ovalnog. Što je veća brzina, veća je šansa za hidroplaning. Stoga, nadogradnja i dalje neće donijeti kišne utrke na veće staze. Takođe je malo verovatno da bi bilo kakve modifikacije učinile mokro trke velike brzine bezbednim.

Ali paket za kišu nije čarobni metak. NASCAR će i dalje odlagati startove za stajaću vodu, što znači da je ovo rješenje u najboljem slučaju za vrlo vlažne ovalne staze. Ipak, to je korak ka većoj svestranosti za automobil Next Gen i više trka je uvijek dobrodošlo. NASCAR još nije objavio službeni komentar na paket.Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA