SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Koliko prosječno vrijedi rješavanje saobraćajne nesreće?

S obzirom da je vožnja uobičajena aktivnost, ne čudi to nezgode dešavati često. Ako ste ikada bili uključeni u saobraćajnu nesreću, može biti teško shvatiti kako tražiti nadoknadu troškova od odgovorne strane, posebno kada je njihov nemar doprinio nesreći. Po pravilu, iznos namirenja će biti određen nakon pregovora između dva osiguravajuća društva vozača. Ako se ne mogu dogovoriti oko broja, onda slučaj može ići na suđenje. Dok potonja opcija može potrajati duže, to bi u konačnici moglo dovesti do veće isplate. Općenito, ekonomska šteta nakon saobraćajne nesreće ima za cilj nadoknadu oštećenoj strani za sve nastale finansijske gubitke. To može uključivati ​​stvari kao što su medicinski računi, izgubljeni prihod i šteta na imovini.

Vrijedi rješavanja saobraćajne nezgode

Neekonomske štete su namijenjene rješavanju nematerijalnih gubitaka koji su pretrpljeni zbog nesreće, kao što su bol, emocionalni stres, gubitak uživanja u životu i bilo koji drugi oblik patnje. U državama sa zakonima o nemaru o doprinosu, oštećena strana može nadoknaditi štetu samo ako može dokazati da je drugi vozač bio kriv. Iako je svaki slučaj jedinstven, postoje neki opći faktori koji mogu utjecati na iznos potencijalnog poravnanja. Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu.

Ozbiljnost Vaših povreda

Ozbiljne ozljede gotovo uvijek dovode do skupljih medicinskih računa, gubitka plata i boli i patnje od onih manje ozbiljnih. Shodno tome, ljudi s ozbiljnim ozljedama povezanim sa nesrećama mogu očekivati ​​da će dobiti veće obračune. Ovo je posebno tačno ako se žrtva suočava sa dugotrajnim ili trajnim invaliditetom.

Iznos imovinske štete

Iznos imovinske štete u saobraćajnoj nesreći

Drugi važan faktor je visina materijalne štete koja je pričinjena u nesreći. Ako je vaš automobil pretrpio veliku štetu, vjerovatno ćete dobiti veću nadoknadu nego ako je napravljena samo manja šteta. To je zato popravke mogu biti skupe a ako je vaš automobil totalno, morat ćete ga u potpunosti zamijeniti.

Država u kojoj se nesreća dogodila

To je zato što različite države imaju različite zakone koji regulišu saobraćajna nesreća naselja. Na primjer, neke države imaju zakone koji ograničavaju iznos novca koji se može vratiti za bol i štetu. Kao rezultat toga, žrtve u ovim državama mogu dobiti manja naselja od onih u državama bez takvih zakona. Drugi takođe mogu imati zakone o nemaru koji doprinose, koji sprečavaju žrtve da povrate bilo kakvu štetu ako su bile djelimično krive.

Bilo da ste izgubili platu

Ako ste zbog nesreće propustili vrijeme sa posla i imali izgubljenu platu, to će se također uzeti u obzir pri obračunu vašeg obračuna. Što ste više vremena izostajali s posla, to će vam biti veće namirenje.

Zaključak

Iznos vašeg poravnanje saobraćajne nezgode varira ovisno o nekoliko uvjeta, uključujući intenzitet vaših ozljeda, iznos štete nanesene vašoj imovini i stanje u kojem se nesreća dogodila. Ne postoji jedan konkretan odgovor na to koliko možete očekivati ​​od poravnanja, ali ako shvatite koji faktori utiču na njih, bolje ćete pretpostaviti. Kontaktiranje advokata za lične povrede takođe vam može dati bolju ideju o tome kako da nastavite sa svojim slučajem.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA