SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

F1 bi ipak mogla dobiti američkog vozača sljedeće godine

Williams Racing Šef tima Jost Capito potvrdio je da će američki vozač F2 Logan Sargeant dobiti drugo mjesto u timu 2023. godine, pod uslovom da osvoji dovoljno bodova u preostalim trkama da se kvalifikuje za FIA Super licencu za trku sljedeće godine.

„Osjećamo da je spreman za trku, a pod uslovom da ima dovoljno bodova Super License nakon Abu Dabija, on će biti naš drugi vozač sljedeće godine“, rekao je Capito, prema The Race.

Logan Sargeant iz Sjedinjenih Država vozi (45) Williams FW44 Mercedes na stazi tokom treninga uoči F1 Grand Prixa SAD na Circuit of The Americas 21. oktobra 2022. u Austinu, Teksas. Chris Graythen/Getty Images

Sargeant bi od tada bio prvi američki vozač na mreži Alexander Rossi trkao se za Manor 2015. Amerikanac od tada nije osvojio VN F1 Mario Andretti osvojio je 1978.

Ranije ove godine, američki navijači F1 su brujali na izgled IndyCar mladića Colton Herta pridruživanje mreži sa AlphaTaurijem, ali su ti planovi propali zbog nedostatka potrebnih Super License bodova. Sada bi Sargeantovo mjesto u Williamsu moglo biti vjerojatnije jer se 22-godišnji trkač već takmiči u nizu za F1 i imao bi dovoljno bodova za trku u najvišem rangu sljedeće godine ako završi šesti ili bolji u seriji. Trenutno, Sargeant zauzima treće mjesto u F2, iza Felipea Drugovicha i Thea Pourchairea.

Sargeant je vozio za Williamsa na treninzima tokom vikenda i trebalo bi da ponovo vozi u Meksiku i Abu Dabiju tokom treninga. Prema The Racepostoji nekoliko načina na koje bi se Sargeant mogao kvalifikovati za Super licencu bez šestog ili boljeg završetka u F2, tako da bi njegovo učešće sljedeće godine u F1 moglo biti gotovo gotova stvar.

Sargeant će se pridružiti Alexu Albonu u Williamsu i zamijeniti Kanađanina Nikolasa Latifija, čiji ugovor neće biti obnovljen na kraju godine. Williams je posljednjih godina napredovao od stalnog bekmarkera do povremenog trkača u sredini paketa, zahvaljujući poboljšanjima pogonskog sklopa i boljim vozačima. Malo je vjerovatno da će Sargeant sljedeće godine voziti trkača koji se bori za šampionat, ali će biti u emisiji – nešto što nismo rekli o Amerikancu skoro deceniju.

Imaš dojavu? Pošaljite ga na tips@thedrive.com

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA