SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

EPA kažnjava zastupnike u Missouriju zbog uređaja za varanje emisija

Automobil i kamion zastupstvo u Missouriju je kažnjen od strane Agencija za zaštitu životne sredine za instaliranje „uređaja za poraz.“ Ove aftermarket Fabrika zaobilaznice delova emisije kontrole u ime dodatnog učinka, ali na kraju emituju više zagađenja koje je zakonom dozvoljeno.

Midwest Motors iz Eureke, Mo., biće kažnjen sa 15.000 dolara za ono što EPA kaže da je 21 instalacija poraznog uređaja. Čini se da su obučeni dizel pickups. Modeli nisu precizirani, ali se čini da se kompanija bavi i putničkim i komercijalnim automobilima radni kamioni. Inventarne liste Ford Power Stroke i Ram Cummins kamioni za prodaju.

Kako navodi agencija, nezakonite modifikacije uključuju zamjenu dijelova izduvnog sistema i ručnih programatora koji omogućavaju korisnicima da fino podese kamiona onboard kompjuter. Proizvođač ručnih programatora kaže da se uređaj može koristiti za podešavanje postavki za povećanu snagu, ekonomičnost goriva ili vučua može se koristiti i na gas i na dizel Ford i GM kamioni.

EPA kaže da su uređaji uticali na nekoliko sistema kontrole emisija, onemogućavajući ih ili ih zaobilazeći kako bi postali neupotrebljivi. Pogođeni sistemi uključuju EGR (recirkulaciju izduvnih gasova) sistem, dizel filtere čestica, katalizatori SCR (selektivna katalitička redukcija) sistem.

Novčana kazna je građanska kazna, ali Midwest Motors je također morao potvrditi da neće prodavati takve uređaje u budućnosti. Prošlog mjeseca, EPA je kaznila trgovine u Missouriju, Iowi i Nebraski zbog sličnih prekršaja. Kazne su se kretale od 46.316 do 95.371 dolara.

EPA kaže da bez ispravno funkcionirajućih uređaja za kontrolu emisija, vozila izbacuju „značajno veće oslobađanje dušikovih oksida i čestica, što oboje doprinosi ozbiljnim problemima javnog zdravlja u Sjedinjenim Državama“.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA