SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Dodge Charger Daytona SRT Concept stiže na SEMA sajam 2022. s novim detaljima o pogonu

To je kraj jedne poslovične ere i početak novog. The Dodge Charger Daytona SRT Concept – ili jednostavnije rečeno Dodge Charger EV – debitovao je na M1 Concourseu 17. avgusta 2022. godine, tokom Dodge Speed ​​Week-a, noseći ponovo osmišljenu verziju logotipa Fratzog. Dolazak potpuno električnog koncepta poklopio se sa najavom sedam modela „Poslednji poziv“. Charger i Challenger. Varijante Last Call su konačne benzinske verzije Dodgeovih poznatih mišića automobila.

Sedmi model Last Call bit će objavljen na sajmu 2022. godine na sajmu specijalizirane opreme tržišta (SEMA) u Las Vegasu, Nevada (od 1. do 4. novembra). Naravno, Dodge također koristi priliku da otkrije više detalja o Charger Daytona SRT Conceptu.

Dodge Charger EV Powertain nivoi

Tokom sajma SEMA 2022, Dodge je najavio devet različitih opcija pogonskog sklopa za Daytona SRT Concept, od kojih će tri biti prikazane na SEMA., zajedno s dvije Dodge Direct Connection poboljšanja performansi za svaki nivo snage. Dodge ga opisuje kao „pristup stepenicama“ u pogledu izlazne snage.

Na primjer, sistemski izlaz od 400 volti nudi opcije od 340 kilovata i 440 kilovata. Osnovna oprema od 340 kilovata isporučuje 455 konjskih snaga. Međutim, prelazak na eStage 1 (370 kW) povećava snagu na 495 konjskih snaga, dok eStage 2 (400 kW) dovodi do 535 konjskih snaga.

U međuvremenu, osnovna oprema od 440 kilovata isporučuje 590 konjskih snaga. Ipak, prelazak na eStage 1 (470 kW) povećava snagu na 630 konjskih snaga, dok eStage 2 (500 kW) povećava snagu na 670 konjskih snaga.

Prema Dodgeu, još nenajavljeni 800-voltni SRT Banshee pogonski paket je u izradi. U međuvremenu, nadogradnje performansi 1. i 2. faze direktnog povezivanja koriste „kristalni“ ključ koji se priključuje u kontrolnu ploču. Osnovni izlaz i nivoi nadogradnje direktne veze za 800-voltni Banshee će biti otkriveni kasnije. Ažuriranja direktne veze će se desiti „preko zraka“, što znači da se Dodge Charger EV pretvara u a softverski definisano vozilo.

Dodge Charger Daytona SRT Concept 3

Dodge 2022 SEMA displej

Na licu mjesta na sajmu SEMA 2022., polaznici se mogu upoznati sa Stryker Red Dodge Charger Daytona SRT Conceptom. Imerzivni video zidni displej će prikazati različite boje, dizajn točkova i konfiguracije performansi. Dodge također planira ispitati prisutne i prikupiti povratne informacije potrošača o Charger Daytona SRT konceptu tokom SEMA sajma 2022.

“Dodge Charger Daytona SRT Concept predstavlja gigantski korak naprijed na putu performansi brenda ka elektrificiranoj budućnosti, nudeći koncept koji razbija percepciju i koji ponovo zamišlja ono što mišićni automobil može biti,” navodi proizvođač automobila u izjavi. “Dodge Charger Daytona SRT Concept nudi uvid u električnu budućnost brenda kroz vozilo koje vozi kao Dodge, izgleda kao Dodge i zvuči kao Dodge.”

Carl Anthony je glavni urednik Automobloga i član Midwest Automotive Media Association i Društva istoričara automobila. On je član upravnog odbora Fondacije Ally Jolie Baldwin, bivši je predsjednik Detroit Working Writers-a i vjerni obožavatelj Detroit Lionsa.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA