SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Bivša Honda Civic Type R Maxa Verstappena iz 2018. je na prodaju (opet)

The Honda Civic Type R je odličan auto. Kupio sam jedan, i imam problema da smislim kako da to učinim boljim nego što već jeste. Ali postoji jedan siguran način da ga učinite mnogo hladnijim: neka Max Verstappen vozi ga godinu dana. A ova Honda Civic Type R iz 2018. ima samo taj pedigre.

Ponudila aukcijska kuća Catawiki, ovaj CTR je dobro korišten i prilično prosječan. Ima razumnih 36.000 milja, potpuno je zaliha i ima manje znakove habanja po cijelom proširenom tijelu. To je Championship White, što je ispravno za svaku Hondu sa crvenom oznakom, i izgleda prilično dobro održavano sa punom servisnom istorijom. Jedina izuzetna stvar kod ovog automobila je činjenica da ga je vozio Verstappen i da ima njegov potpis na instrument tabli.

Verstappen je snimio spot za CarNext sa autom, gdje je odradio “One Last Drive” upravo u ovom tipu R. On je F1 vozač, tako da je auto pravilno vožen. Ako ispravno znači raditi krofne na zemljanom polju. Dakle, ne samo da je ovaj automobil svakodnevno vozio Verstappen, već ga je i usavršavao. Što je mnogo hladnije. Ako pogledate video, vozio ga je kao da mu duguje novac, slično kao Lewis Hamilton i onaj R34 GT-R. Vožnja najbržih automobila na svijetu ne izbaci to iz vašeg sistema.

Prvobitno je prodan u dobrotvorne svrhe prošle godine CarNext, u sklopu promocije sa evropskim aukcijskim sajtom. Nakon samo godinu dana u rukama sadašnjeg vlasnika, koji ga je kupio na dobrotvornoj aukciji, automobil je ponovo ponuđen na prodaju.

Možda je tih 36.000 milja bilo malo teže nego što se očekivalo. Ali ovo je rijetka prilika da posjedujete neke prave trkačke memorabilije. Nema rezerve. Ostale stvari kao što su kacige i trkačka odijela imaju ozbiljnu premiju. Moraćemo da sačekamo i vidimo šta će doneti ulični automobil koji vozi svetski šampion.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA