Auto sajam u Pekingu se otkazuje usled nove pandemije

auto sajam, peking auto sajam, autosajam, auto sajam u pekingu

Auto sajam u Pekingu se otkazuje iako su evropski proizvođači automobila kao što su Mercedes, BMW i VV pripremali su debije svojih električnih automobila za izložbu u Pekingu. Očekuje se da auto sajam u Pekingu koji je trebalo da počne 21 aprila biti otkazan. Razlog je pnova pojava korona virusa u toj zemlji. Zvaničnici auto sajma se nadaju da će dobiti dozvolu od vlasti NR Kine za održavanje.

U toku su rasprave o ponovnom zakazivanju izložbe, bez zvaničnih informacija spremnih za javno objavljivanje, rekao je izvor kod jednog od organizatora događaja. Neki novinski izveštaji ukazuju da će auto sajam u Pekingu biti pomeren za jun. Kina se od početka marta suočila sa novim talasom korona virusa, najgorim od početka 2020. godine kada je pandemija zaživela. Najnovije epidemije primorale su neke proizvođače automobila i dobavljače da miruju kineske fabrike kao odgovor na mere zatvaranja i karantina koje su uvele lokalne i regionalne vlasti.

Saloni automobila u Pekingu i Šangaju, najveći u zemlji, rotiraju se svake godine. Sajam automobila u Pekingu 2020, prvobitno zakazan za april 2020, održan je u septembru 2020.

Auto sajam u Pekingu se otkazuje usled nove pandemije

Očekuje se da će Mercedes-Benz iskoristiti događaj u Pekingu da predstavi EKS SUV, najnoviji EV brenda. Audi planira da prikaže treći koncept Sphere koji nagoveštava budući stil brenda, unutrašnje pakovanje i infotainment. Prošle nedelje, BMV Grupa je objavila da će na auto sajam u Pekingu otkriti sledeću generaciju BMV vodećeg broda serije 7, uključujući i7 EV, dok je Volksvagen brend rekao da će prikazati ID Aero koncept, najnoviji model u svojoj rastućoj porodici ID full -električna vozila.

Izvršni direktor marke VV Ralf Brandstaetter, u obraćanju 16. marta na godišnjoj konferenciji za novinare kompanije, rekao je da će ID Aero imati super-aerodinamičan dizajn, domet od oko 700 kilometara (435 milja), prostor bez presedana i vrhunski enterijer. Prva vozila biće isporučena kupcima u Kini u drugoj polovini 2023. godine, rekao je on.

POGLEDAJTE JOS

Vesti iz automobilzma