SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

9 saveta koji će vam pomoći da odaberete pravi dizajn omota vozila

C:\Users\XDM\Desktop\car wrap1.jpg

Oglašavanje može biti skup poduhvat za bilo koji posao, posebno za manje start-upove koji samo pokušavaju izvući svoje ime i svoj brend na tržište. Uvidjet ćete da je to jedan od najčešćih i najefikasnijih načina da se ime vašeg preduzeća nađe ispred sebe potencijalnu bazu kupaca je korištenje folije za vozilo.

C:\Users\XDM\Desktop\car wrap.jpg

Evo devet savjeta koji će vam pomoći da odaberete pravi dizajn omota vozila:

  1. Mjerenja: Prvo što ćete želeti da uradite je da izmerite vozilo koje planirate da umotate. Ako naručujete preko internet prodavača, kao što je Wrapmate, trebat ćete izmjeriti svaku stranu vozila, a zatim snimiti detaljne slike. Slike koje su jasne i ravne (bez snimaka iz ugla) kako bi se osiguralo da su bilo koje konture uzete u obzir.
  2. Brend i tržište: Kada radite na dizajnu omotača vozila, poželećete da budete sigurni da predstavlja vaš brend i da mora biti jasno šta je tržište. Ime bez ikakve naznake o tome čime se vaše preduzeće bavi dovest će do neuspjeha vaše kampanje.
  3. Takmičari: Poželjet ćete provjeriti šta je konkurencija uradila sa njihovim dizajnom. Ne provjeravate druge da biste kopirali njihove dizajne, već da biste razumjeli šta su uradili kako biste imali jedinstven folija za poslovno vozilo projektovan i instaliran.
  4. Blistave boje: Kada dizajnirate svoj omotač, poželjet ćete biti sigurni da ima svijetle boje koje će privući pažnju ljudi koji prolaze. To bi trebala biti kombinacija boja koje se ističu, a ne samo jedna ravna boja.
  5. Podebljana slova: Bilo koji tekst koji ste uključili u dizajn omota vozila morat će biti podebljan. Za najbolju vidljivost morat će biti podebljano s lako čitljivim fontom.
  6. Dizajn pune veličine: Što je vaše vozilo veće, omotač treba da bude veći. Omot vašeg vozila treba da pokrije cijelo vozilo, a ne samo njegov mali dio, kao što je gornji ugao vanjske strane zida prikolice.
  7. Zadiviti i inspirisati: Dizajn vašeg omota mora biti visokokvalitetan, a također bi ih trebao inspirirati da preduzmu akciju, kao što je da vas pozovu za vaše usluge.
  8. Nije previše gužva: Nećete želeti da nagomilate dizajn na svom vozilu, jer će to otežati ljudima da shvate šta pokušava da se reklamira.
  9. Misli unaprijed: Kada se omot za vozilo stavi, poželećete da vizualizujete kako će izgledati iz svakog ugla i kako izgleda kada su vrata otvorena, ili kada je kamion sa hranom spreman za posao.

Ovo je prvih devet stvari koje treba tražiti prilikom dizajniranja savršenog omotača vozila. Treba da predstavlja vaš brend sa privlačnom privlačnošću, istovremeno predstavljajući ono za šta se vaša kompanija zalaže. Također bi trebao biti visokog kvaliteta kako bi predstavljao povišeni nivo vaše usluge ili proizvoda.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA