SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

2007 Audi RS4 – Nick’s Car Blog

Uzbuđen sam što mogu reći da ne samo da sam ponovo ušao u svijet Audija, već sam kupio još jedan B7.

Dugogodišnji čitaoci bloga će se setiti mog B7 Audi A4 i B7 Audi S4oba automobila koja sam volio, opsežno modificirala i napisala gomilu „uradi sam“ članaka kako bih dokumentirala svoje putovanje.

Dok sam se opirao ideji da kupim još jedan B7, pao mi je u krilo dogovor koji je bio previše dobar da bih ga propustio pa sam iskoristio priliku.

Moj dobar prijatelj Moyzes od AutoLogic San Diego uočio ovaj automobil na aukciji i iako mu je trebao malo kozmetičkog TLC-a, inače je bio u odličnom stanju i po cijeni od koje je bilo teško proći.

Prvi put kad sam ga vidio – u pristojnom stanju sa tonom potencijala!

Imao je 142.000 milja na brojaču kilometara i manju nesreću 2011. godine, što ga čini idealnim automobilom za „vozača“ koji se mogu zabaviti obnavljajući i popravljajući bez potrebe da gubim banku tražeći netaknuti primjerak koji se redovno prodaje za 30-40.000 dolara na BringATraileru . Nesreća je bila relativno mala bez aktiviranih vazdušnih jastuka, a automobil je imao dobru servisnu istoriju i proveo je ceo svoj život u južnoj Kaliforniji, tako da hrđa i loše vreme nisu bili problem.

Kupio sam auto krajem avgusta i polako, ali sigurno ga obnavljam kako bih ga doveo do svojih standarda, i konačno sam spreman da ga podijelim sa svima vama ovdje…bilo je nevjerovatno zabavno i korisno vratiti ovu ljepotu u život , a auto sada izgleda 10 godina novije i dobiva izglede i komplimente gdje god da krenem.

Ako niste upoznati sa RS4, postoji dobar razlog za to. RS4 se u SAD prodavao samo dvije godine, 2007-2008, i misteriozno Audi nije prodao RS4 od tada. Od te dvije godine proizvodnje, Audi je u Sjevernu Ameriku donio samo 2.647 RS4, tako da je proizvodnja bila prilično ograničena.

Službeni proizvodni brojevi Audija RS4 za Sjevernu Ameriku

RS4 ima niz karakteristika po kojima se razlikuje od nižih modela, uključujući fabrički široku karoseriju s izrazitim branicima i prednjim i zadnjim branicima, aluminijsku haubu za uštedu težine i posebne 19×9 kotače koji su među najboljim dizajnom koje je Audi ikada imao. proizvedeno.

Više od paketa izgleda, automobil ima jedinstveni 4.2L V8 koji ispumpava 420 konjskih snaga i dijeli se samo sa Audijem R8. Za razliku od B7 S4, ovaj automobil nema problema sa skupim i strašnim razvodnim lancem jer je RS4 potpuno drugačiji motor, koji se dijeli sa R8, tako da je olakšanje što ne morate brinuti o tome. Osim više snage, automobil ima niz nadogradnji ovjesa, 8 klipnih Brembo-a (dijeli se sa R8 i gallardom), poboljšane unutrašnje dijelove (kvake na vratima, ručicu mjenjača, e-kočnicu, obloge od karbonskih vlakana i tako dalje) , i ostali sitni detalji.

Što je najvažnije, RS4 je doveden u SAD samo kao manuelni, što znači da svaki RS4 koji vidite u državama ima ispravan prijenos.

Daytona siva naspram nardo siva

Iako je Daytona Grey druga najpopularnija boja, ona je još uvijek jedna od samo 613. Sprint Blue je najtraženija boja, s primjerima koji donose dobrih 5-10.000 dolara premiju u odnosu na druge boje…i kao što možete vidjeti gore, postoje nekoliko boja po narudžbi koje su još rijeđe.

Imajući to u vidu, stvarno mi se sviđa Daytona Grey jer stvarno dobro pokazuje obline (za razliku od crne ili bijele, IMO), prilično dobro skriva prljavštinu i prilično je bezvremenska i klasična boja koja nikoga neće oduševiti isključeni, privlače neželjenu pažnju ili izgledaju previše upadljivi (npr. crvena, žuta, prezasićena narandžasta, itd.).

Moj RS4 iz snova bi bio u Suzuka Grey, ali sa samo 8 u Sjevernoj Americi (od kojih je barem jedan naslov za spašavanje) šanse da ga pronađem su skoro nemoguće, a oni koji trguju rukama idu za znatnu premiju.

Titanijumski paket prednja rešetka + ukrasi prozora čiste i moderniziraju izgled

Automobil je došao sa Titanium Package-om (sada poznat kao Black Optics) rešetkom, a ja sam imao obloge prozora umotane u mat crnu kako bi upotpunio izgled Ti paketa. Obruba prozora je imala neku oksidaciju koju nisam mogao detaljno opisati, a po mom mišljenju crni ukrasi izgledaju sjajno i to je nešto što sam radio i na svojim posljednjim B7l.

Jedina druga modifikacija sa kojom je automobil došao su opruge za spuštanje. Automobil je još uvijek bio na standardnim magnetnim amortizerima/opornicama za dinamičku kontrolu vožnje (DRC); međutim, na 142.000 milja one su se pokvarile i trebalo ih je zamijeniti. Ugradio sam potpuno nove Bilstein podupirače i osvježio čahure i graničnike i auto se sada odlično vozi.

Drugi uobičajeni predmeti održavanja na koje treba obratiti pažnju u RS4 je čišćenje ugljika, jer se naslage talože tokom vremena. Nastavio sam i obavio profesionalno karbonsko čišćenje, a rezultati su prilično dramatični kako u pogledu slika, tako i u pogledu primjetne snage prije i poslije:

Prije i poslije karbonskog čišćenja sa 142.000 milja

Dok je čišćenje ugljika bilo obavljeno, pozabavio sam se druge dvije uobičajene tačke kvara na automobilu – uklanjanjem usisnih zaklopki (poznatih kao de-lap mod) i ugradnjom novih injektora. U vrlo rijetkim (ali tragičnim) slučajevima, poznato je da RS4 izgubi šraf usisnog poklopca u motoru ili pojede injektor, što rezultira potpunim gubitkom motora…uklanjanje zaklopki i ugradnja novih injektora je odličan način da smanjite rizik motora i učinite ga dobrim za sljedećih 100.000 milja bez mnogo brige.

Ostalo održavanje i modifikacije za koje sam do sada vodio računa uključuje zamjenu prednje ploče za punjenje na onu koja nema držač registarske tablice, izvođenje jasna modifikacija uglai radi opsežnog detalja iznutra i izvana, uključujući CQuartz UK keramički premaz.

Sjedala očišćena i ugrađene LED diode u unutrašnjosti

Takođe sam dao mojim prijateljima u Elite Finish-u da poprave napuknuta kožna sedišta, da poprave farbu i da spremaju boju za keramički premaz… Takođe sam unapredio sve unutrašnja žarulja na LED diode koristeći moj stari uradi sam.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, zamijenio sam predmete koji su se istrošili u unutrašnjosti, kao što su zalijepljena dugmad ili ogrebotine, za koje sam nabavljao nove OEM jedinice na eBayu.

Pratite nas za više sadržaja i uradi sam, jer moj cilj je da ovaj B7 RS4 bude jedan od najčistijih u SAD-u i da dokažem da automobil sa većom kilometražom ne samo da može biti jednako zabavan, već može i izgledati jednako dobro.

Moj plan je da ovaj automobil zadržim prilično blizu zaliha, uz neke euro nadogradnje, a zatim zamijenim sve što se pokvari jačom ili nadograđenom komponentom za naknadno tržište gdje to ima smisla.

Što je najvažnije, planiram dosta voziti auto. Imam nekoliko prijatelja sa RS4-ima preko 200.000 milja i ovaj motor je veoma jak i pouzdan, što dokazuje da možete dobiti odličan (i rijedak) auto s malim budžetom…sve što je potrebno je da vodite računa o svom automobilu u smislu oba održavanje i detalji i možete imati fantastičan auto s niskim budžetom koji izgleda i dobro se vozi jako dugo.

Pratite nas za još novosti na blogu i mom Instagramu!

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA