Društveni mediji utiču na sedam od 10 kupaca automobila

Prema istraživanju CarGuru-a, društvene mreže koristi 71% kupaca automobila da na neki način pomognu u procesu kupovine.

Studija, koja detaljno opisuje kako su se stavovi potrošača promijenili prema procesu kupovine automobila u posljednje dvije godine, pokazala je da kupovni put počinje pet sedmica prije nego što kupe automobil, a ključnu ulogu imaju internet i društvene mreže.

Više kupaca koristi društvene mreže da pronađu određeno vozilo koje žele, a 21% kaže da su društveni mediji direktno informisali o njihovoj kupovini automobila (u odnosu na 16% prije godinu dana), dok sedam od 10 (71%) koristi društvene mreže za pomoć s automobilom -proces kupovine na neki način.

Najviše korišteni kanali društvenih medija kada se želi kupiti automobil su YouTube (41%) i Facebook (37%), a slijede Instagram (21%) i Twitter (13%).

Alexandra Howerter, viši analitičar uvida u potrošače u CarGurus-u, rekla je: „S obzirom da se sve više kupaca obraća društvenim medijima kako bi informisali o svojoj odluci, trgovci bi trebali razmotriti usvajanje omnichannel marketinške strategije i uskladiti svoje napore na mreži i van mreže.

„Stvaranje snažnog prisustva na društvenim mrežama odličan je način za pretvaranje potencijalnih klijenata s interneta u izložbeni prostor. To također omogućava zastupnicima da se istaknu izvan konkurencije, upregnu angažiranu zajednicu i izgrade povjerenje.”

Današnji kupci imaju veću vjerovatnoću da kontaktiraju dilere na mreži prije lične posjete, navodi CarGurus. Ovo se posebno odnosi na ljude koji kupuju nove automobile, pri čemu 45% kontaktira dilera putem interneta prije lične posjete. Studija je takođe pokazala da 42% ljudi u dobi od 24-32 godine prvo kontaktira putem interneta.

Howerter je dodao: „Postoje prednosti u interakciji s kupcima na mreži prije izložbenog prostora. Naše istraživanje je pokazalo da je veća vjerovatnoća da će kupci koji kontaktiraju prodavača putem interneta napredovati, željni kupovine i otvoreni za poređenje cijena u odnosu na one koji uđu.”

Prodavac polovnih automobila nedavno je koristio svoj popularni Tiktok nalog da kažu kupcima da moraju pretražiti oglase privatnih prodavača na Auto Traderu ako žele pristupiti najjeftinijim vozilima na tržištu.

Stephen Bogan, direktor kompanije James Glen Car Sales sa sjedištem u Airdrieu, otvoreno je istakao da prodavci automobila neće moći ponuditi najjeftinije cijene jer se obratio preko 10.000 pratilaca na platformi društvenih medija kao dio serije koja pokušava odgovoriti na pitanja kupaca automobila.

Specijalista za automobilski sadržaj Craig Thomas napisao je mišljenje za AM koji ocrtava potencijalne prednosti za OEM proizvođače i dilere automobila koji koriste marketing sadržaja kako bi dosegli i zadržali angažirane kupce.

Pozovite službenike za provođenje zakona

Obratite se policiji i prijavite sudar. Trebali biste im reći sve relevantne detalje, kao što su gdje se dogodila nesreća i povrede koje ste zadobili. Policajci će doći sa hitnim službama da pomognu Vama i svim drugim žrtvama. Osim toga, policija će također podnijeti izvještaj o nesreći i dati vam kopiju, koju možete koristiti kao dokaz ako planirate podnijeti tužbu protiv odgovorne strane.

Potražite medicinsku pomoć

U nekim nesrećama, žrtve mogu zadobiti unutrašnje povrede koje mogu potrajati danima da se manifestuju kao bol, otok ili loš miris. Stoga, ako ste doživjeli nesreću, trebali biste biti pregledani kod ljekara. Osim toga, kada zatražite medicinsku pomoć, stvorit ćete dokaze poput medicinske dokumentacije, koji će pokazati da su vaše povrede uzrokovane sudarom vozila, a ne drugim prethodnim incidentima. Štaviše, medicinska dokumentacija će se koristiti za izračunavanje vaših prošlih i trenutnih medicinskih troškova i iznosa naknade koji biste trebali dobiti.

Slikajte nesreću

Trebali biste slikati oštećena vozila iz različitih uglova kako biste prikazali stepen štete koja su pretrpjela u sudaru. Pored toga, trebalo bi da slikate stanje puta, mesto nesreće i registarske tablice drugog vozila.

Prikupite kontakt informacije od drugih strana

Možete dobiti kontakt informacije od drugih strana uključenih u sudar vozila, kao što su njihovo ime, broj telefona i podaci o osiguravajućem društvu. Osim toga, možete prikupiti informacije kao što su tip, boja i model njihovog vozila, kao i imena i adrese drugih osoba koje su učestvovale u sudaru, poput putnika i svjedoka.

Ne priznajte krivicu na mjestu događaja

Trebalo bi da se uzdržite od toga da kažete da ste vi izazvali nesreću, čak i ako mislite da jeste. To je zato što uzrok sudara nije uvijek vidljiv i mogu postojati neki drugi osnovni faktori koji su doprinijeli nesreći, kao što su kvarovi na vozilu, loši uslovi na putu i ometana ili pijana vožnja drugog vozača. U takvim slučajevima, ako kažete da ste krivi, a da ne čekate da se sprovedu istrage kako bi se utvrdili osnovni uzroci, možete potpuno uništiti svoje šanse za postizanje pravične nagodbe.

Zaključak

U zaključku, nakon gadnog sudara kamiona, trebalo bi da pozovete policiju, obavite lekarski pregled, snimite fotografije mesta nesreće, ne priznajte krivicu i prikupite kontakt informacije od drugih vozača, putnika i svedoka. Osim toga, trebali biste unajmiti iskusnog advokata koji vam može dati pravni savjet u vezi s vašim slučajem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POGLEDAJTE JOS

Vesti iz automobilzma

Sve vesti na jednom mestu

februar 2024.
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

NAJNOVIJE VESTI