SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Audijev novi logo je zvono za stari

Četiri isprepletena prstena simboliziraju porijeklo Audi brendova skoro jedan vek. Sada je u igri novi grafički dizajn: i dalje ima četiri prstena, ali ima 3D izgled u dvije dimenzije, bez hroma i u crno-bijeloj boji visokog kontrasta.

“Jasnoća novih crno-bijelih prstenova čini naš korporativni identitet nepogrešivim,” rekao je dizajner brenda André Georgi. “Tanka crna ivica oko prstenova čini dosljedan izgled vrhunskog kvaliteta, bez obzira na boju automobila ili rešetku hladnjaka boja.”

Prije otprilike tri godine, Audi dizajneri su trčali s idejom da „izravnati“ logo — izgled koji je počeo nazvati „Audi Type“ — „kako bi se osiguralo dosljedno prisustvo brenda na svim dodirnim tačkama kupaca“, prema strategu brenda Frederik Kalisch.

Još jedno razmatranje, rekao je, je osigurati da se logo „lijepo igra“ na digitalnim ekranima, „u suštini da bi prikazao prstenje na način koji odgovara mediju. Trodimenzionalnost na dvodimenzionalnim displejima ne bi zadovoljila naše tehničke i estetske zahtjeve.” Takozvani ravni izgled je u posljednje vrijeme usvojen u logotipima brojnih drugih proizvođača, uključujući General Motors, BMWi Audijev sestrinski brend, Volkswagen.

The originalni Audi logo datira skoro jedan vek, simbolizujući spajanje četiri proizvođača automobila sa sedištem u nemačkoj pokrajini Saksoniji: Audi, DKW, Horch i Wanderer. Nova firma je dobila ime Auto Union AG.

Nakon toga, naziv brenda Audi je zauzeo centralno mesto na svojim vozilima: prvo braon, zatim crveno. Počevši od 1978. godine, crni oval sa bijelim slovima karakterizira identitet brenda. Tokom 1990-ih, kompanija se ponovo koncentrisala na prstenje, ovog puta trodimenzionalnog izgleda.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA