Koji su važni koraci koje treba preduzeti nakon ozbiljne kamionske nesreće?

Nakon što ste bili uključeni u ozbiljnu kamionsku nesreću, možda ćete biti previše povrijeđeni ili zbunjeni da biste slijedili prave korake za zaštitu svojih zakonskih prava. U ovim slučajevima, žrtve ponekad ne učine ispravne stvari kako bi sačuvale dokaze koji će ojačati njihov slučaj ako planiraju pokrenuti pravni postupak protiv odgovorne strane. Advokati za kamionske nesreće kod Kogan & DiSalvo na Floridi dali su neke važne korake koje treba poduzeti nakon nesreće s kamionom kako biste se zaštitili.

Pozovite službenike za provođenje zakona

Obratite se policiji i prijavite sudar. Trebali biste im reći sve relevantne detalje, kao što su gdje se dogodila nesreća i povrede koje ste zadobili. Policajci će doći sa hitnim službama da pomognu Vama i svim drugim žrtvama. Osim toga, policija će također podnijeti izvještaj o nesreći i dati vam kopiju, koju možete koristiti kao dokaz ako planirate podnijeti tužbu protiv odgovorne strane.

Potražite medicinsku pomoć

U nekim nesrećama, žrtve mogu zadobiti unutrašnje povrede koje mogu potrajati danima da se manifestuju kao bol, otok ili loš miris. Stoga, ako ste doživjeli nesreću, trebali biste biti pregledani kod ljekara. Osim toga, kada zatražite medicinsku pomoć, stvorit ćete dokaze poput medicinske dokumentacije, koji će pokazati da su vaše povrede uzrokovane sudarom vozila, a ne drugim prethodnim incidentima. Štaviše, medicinska dokumentacija će se koristiti za izračunavanje vaših prošlih i trenutnih medicinskih troškova i iznosa naknade koji biste trebali dobiti.

Slikajte nesreću

Trebali biste slikati oštećena vozila iz različitih uglova kako biste prikazali stepen štete koja su pretrpjela u sudaru. Pored toga, trebalo bi da slikate stanje puta, mesto nesreće i registarske tablice drugog vozila.

Prikupite kontakt informacije od drugih strana

Možete dobiti kontakt informacije od drugih strana uključenih u sudar vozila, kao što su njihovo ime, broj telefona i podaci o osiguravajućem društvu. Osim toga, možete prikupiti informacije kao što su tip, boja i model njihovog vozila, kao i imena i adrese drugih osoba koje su učestvovale u sudaru, poput putnika i svjedoka.

Ne priznajte krivicu na mjestu događaja

Trebalo bi da se uzdržite od toga da kažete da ste vi izazvali nesreću, čak i ako mislite da jeste. To je zato što uzrok sudara nije uvijek vidljiv i mogu postojati neki drugi osnovni faktori koji su doprinijeli nesreći, kao što su kvarovi na vozilu, loši uslovi na putu i ometana ili pijana vožnja drugog vozača. U takvim slučajevima, ako kažete da ste krivi, a da ne čekate da se sprovedu istrage kako bi se utvrdili osnovni uzroci, možete potpuno uništiti svoje šanse za postizanje pravične nagodbe.

Zaključak

U zaključku, nakon gadnog sudara kamiona, trebalo bi da pozovete policiju, obavite lekarski pregled, snimite fotografije mesta nesreće, ne priznajte krivicu i prikupite kontakt informacije od drugih vozača, putnika i svedoka. Osim toga, trebali biste unajmiti iskusnog advokata koji vam može dati pravni savjet u vezi s vašim slučajem.

POGLEDAJTE JOS

Vesti iz automobilzma

AUTO DELOVI ONLINE

Sve vesti na jednom mestu

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

NAJPOPULARNIJE

Najviše poseta

NAJNOVIJE VESTI